Τσακαλώτος: Κατάλαβα ότι με την παρέμβασή του ο Τσίπρας ήθελε να ρίξει τον Κασσελάκη

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτηρίζοντας τα όσα συμβαίνουν «φαινόμενα λυπηρά».

ΣΥΡΙΖΑ: Όλες οι αλλαγές που ετοιμάζει ο Κασσελάκης σε θέσεις «κλειδιά» – Ποιοι θα απαρτίζουν το Εκτελεστικό Γραφείο

«Δεν μπορείς να είσαι σε ένα κόμμα που ο πρόεδρος λέει «κοιτάτε ποιοι δεν χειροκροτούν, να σας τους δείξω, ούτε σε ένα κόμμα που η Όλγα Γεροβασίλη – που είναι σοβαρός άνθρωπος-  λέει “μένουμε αλλά μην διχάζεις”, φαίνεται ένα κόμμα το οποίο είναι οπαδικό» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Καταλαβαίνω ότι τα αποτελέσματα αυτού του συνεδρίου δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχασε, δεν ήταν σωστή η παρέμβασή του λόγω timing. O κ. Κασσελάκης κέρδισε στα σημεία. Φαίνεται ότι έχει μεγάλο αριθμό οπαδών, έχει μία βάση ανθρώπων και λέει ότι ”θα τα αλλάξει όλα”. Από την άλλη πλευρά, τα στελέχη ενισχύθηκαν πολιτικά» σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Σχετικά με την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον ίδιο, σχολίασε: «Τού απάντησα. Ήταν αντιφατικό από τη μια στιγμή να λέει ότι ”όλα πάνε κακά, ότι το κόμμα είναι ένα μπάχαλο και μετά να λέει ότι εμείς φύγαμε γιατί χάσαμε”. Φύγαμε γιατί ήταν ένα κόμμα υπό εξαέρωση, που δεν ήταν συγκροτημένο κόμμα. Είχαμε καρέκλες, ήμασταν βουλευτές, δεν φύγαμε για τις καρέκλες».

«Ο Τσίπρας με την παρέμβασή του ήθελε να ρίξει τον Κασσελάκη»

«Η παρέμβασή του Αλέξη δεν βοήθησε να γίνει μία πιο ουσιαστική συζήτηση. Προσωπικά κατάλαβα ότι ήθελε να ρίξει τον κ. Κασσελάκη, όχι όμως για να επιστρέψει ο ίδιος. Θα έχει άλλες βλέψεις. Δεν μπορεί να κάνεις ένα συνέδριο και να μην πεις γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε ή γιατί έφτασε στο 18% και είχε πρόβλημα αξιοπιστίας. Και μάλιστα αυτό το το αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρεύμα ενισχύθηκε μετά το 2019, έπρεπε να συζητηθεί αυτό», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι «δεν ξέρω τι θέλει να κάνει ο Αλέξης».

«Η γραμμή μας είναι υπέρ των συμμαχιών»

«Εμείς στη Νέα Αριστερά ζητάμε από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να είναι στενοχωρημένος να μας ακούσει, να δει ότι θα γίνει ουσιαστική πολιτική συζήτηση. Έχουμε  πράγματα να πούμε στην κοινωνία, απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο, η γραμμή μας είναι υπέρ των συμμαχιών. Για παράδειγμα, για την ακρίβεια λέμε ότι πρέπει να γίνει μία μεγάλη συμμαχία με τους παραγωγούς και τους καταναλωτές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ