Τουρκικές προκλήσεις: Ηχηρή απάντηση ετοιμάζει η Αθήνα – Πάει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής ο Μητσοτάκης

Ηχηρή απάντηση ετοιμάζει η Αθήνα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. Το “σύνθημα” δόθηκε ήδη κατά τη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου την Τετάρτη όπου ο Πρωθυπουργός είπε ότι “αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με σταθερότητα, με αυτοπεποίθηση και πάντα με προσήλωση στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου”.

Στο μεταξύ η ελληνική πλευρά “οχυρώνεται” απέναντι στην Άγκυρα με σημαντικές διπλωματικές κινήσεις. Καταρχάς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του σε χώρα του εξωτερικού μετά την πανδημία στο Ισραήλ στις 16 Ιουνίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει το ζήτημα και στην Σύνοδο Κορυφής στις 19 Ιουνίου. Θα έχουν προηγηθεί οι κινήσεις του Νίκου Δένδια στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, ενώ την ερχόμενη Τρίτη θα επισκεφθεί την Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας που εκτός το ζήτημα του τουρισμού θα τεθεί και το θέμα της ΑΟΖ στο Ιόνιο.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι διπλός: αφενός να διεθνοποιήσει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και αφετέρου να ενισχύσει τις συμμαχίες. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ανοικτός είναι ο δίαυλος επικοινωνίας με Ιταλία και Αίγυπτο για την οριοθέτηση ΑΟΖ, που θα είναι μια κίνηση – ματ απέναντι στην Τουρκία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ