Τουρκία όπως λέμε… Ρωσία, στο τραπέζι της αμυντικής διπλωματίας Ελλάδας – Ρουμανίας

Χρήστος Μαζανίτης
Δημοσιογράφος

Το ΓΕΕΘΑ συνεχίζει να προωθεί μέσω της αμυντικής διπλωματίας τις συνέργειες και την εμβάθυνση των συνεργασιών τη στιγμή που εκθέτει τον τουρκικό αναθεωρητισμό που απειλεί την ευρύτερη περιοχή.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η Τουρκία δρα εναντίον της Ελλάδας ακριβώς όπως η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας. Με τη μόνη διαφορά ότι δεν έχει (ακόμη;) κάνει ωμή απόπειρα στρατιωτικής εισβολής. Διότι κατά τα λοιπά, η ρητορική του καθεστώτος Ερντογάν δεν διαφέρει σε τίποτα με την αντίστοιχη του καθεστώτος Πούτιν.

Χθες, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού της Ρουμανίας Rear Admiral (UH) Mihai Panait, ο οποίος επισκέπτεται επίσημα την Χώρα μας κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση στις δυσμενείς συνέπειες του αναθεωρητισμού για την ευρύτερη περιοχή, στις επιπτώσεις της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις προκλήσεις ασφαλείας στο θαλάσσιο περιβάλλον, καθώς και για την δυνατότητα αναβάθμισης της συνεργασίας μεταξύ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και του Πολεμικού Ναυτικού της Ρουμανίας.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός ΓΕΝ συνόδευσε τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού της Ρουμανίας, στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, παρουσία του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ