Νέες πληροφορίες για την παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS GEORGE W. BUSH στον Πειραιά

Χθες εστάλη ακυρωτικό για τον κατάπλου στον Πειραιά του αμερικανικού Αεροπλανοφόρου USS GEORGE W. BUSH. Ωστόσο, πριν από λίγο υπήρξε διευκρίνιση.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αναβάλλεται η επίσκεψη του αεροπλανοφόρου USS George W. Bush στον Πειραιά – Έρχεται δεύτερο στην Σούδα

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του enikos.gr, ο κατάπλους του πυρηνοκίνητου αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS GEORGE W. BUSH θα πραγματοποιηθεί κανονικά στον Πειραιά την ερχόμενη Παρασκευή, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στον Πειραιά το αεροπλανοφόρο USS George W. Bush

Με νεότερο μήνυμα διευκρινίστηκε ότι το “cancelation” (ακύρωση) που εστάλη χθες προς τις ελληνικές αρχές από τους Αμερικανούς αφορούσε στην εθιμοτυπική επίσκεψη στον ΟΛΠ το Σάββατο. Προφανώς, όμως, κάποιος από τους αρμοδίους χάθηκε στην μετάφραση και έδωσε σήμα ολικής ακύρωσης της επίσκεψης.

Έτσι, λοιπόν, μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις ο κατάπλους του αεροπλανοφόρου  στον Φαληρικό όρμο θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Το αεροπλανοφόρο θα παραμείνει αρόδο, συνοδεία μίας φρεγάτας κι ενός υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού.

Παράλληλα, όπως αποκαλύψαμε πρώτοι στο enikos.gr, στις 18 Φεβρουαρίου θα καταπλεύσει στην Σούδα το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, με το οποίο πρόκειται να πραγματοποιήσουν συνεκπαίδευση μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ