Το πρώτο επίσημο ταξίδι του Νίκου Δένδια κι ο πυρετός επαφών

Ως υπουργός Εξωτερικών ήταν υπερδραστήριος γράφοντας πάνω από 1 εκατ. χιλιόμετρα ή 2.000 ώρες εν πτήσει. Και τώρα, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκινά να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Την προώθηση των εθνικών συμφερόντων.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Αύριο Πέμπτη, με την ιδιότητα πλέον του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο Νίκος Δένδιας πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη εκτός Ελλάδας. Προορισμός η Λευκωσία, όπου θα γίνει αποδεκτός από τον πολύ καλό του φίλο και Πρόεδρο πλέον της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Οι «δύο» γνωρίζονται από την εποχή που συνεργάζονταν ως ομόλογοι ενώ τους συνδέει βαθιά φιλία. Δεν αποτελεί άλλωστε μυστικό ότι ο Ν. Δένδιας υποστήριξε ανοιχτά, αν και υπουργός Εξωτερικών, την υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη στην εκλογική κούρσα για την Προεδρία, απαντώντας στους επικριτές του ότι «δεν μπορώ να κρύψω ότι είναι φίλος μου κι ότι ευχόμουν για τον φίλο μου τα καλύτερα».

Πλέον οι δύο άνδρες, με διαφορετική ιδιότητα αυτή τη φορά, θα έχουν πολλά να πουν. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογο του, Μιχάλη Γιωργάλλα. Μετά το πέρας της συνάντησης οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης θα επισκεφθεί επίσης τον «Τύμβο της Μακεδονίτισσας» και τα «Φυλακισμένα Μνήματα», ενώ θα μεταβεί ακολούθως στο Στρατόπεδο της Ελληνικής Δυνάμεως Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Τους δύο άνδρες συνδέουν βαθιά αισθήματα αλληλοεκτίμησης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η συνεργασία τους στο Πεντάγωνο είναι καθημερινή και σε εξαιρετικό επίπεδο.

Συναντήσεις

Το πρόγραμμα του Νίκου Δένδια προβλέπεται βαρύ για το επόμενο χρονικό διάστημα. Σήμερα, μετά την επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ, συμφώνησαν να βρεθούν την επόμενη εβδομάδα στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Όπως έγινε γνωστό, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία επισημάνθηκε η ανάγκη διατήρησης του καλού κλίματος μεταξύ των κρατών και συμφωνήθηκε κατ’ αρχάς η πραγματοποίηση συζήτησης για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι λεπτομέρειες της οποίας θα διευκρινιστούν στο Βίλνιους.

Προχθές, ο Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γιόαβ Γκάλαντ, κατά την οποία επιβεβαίωσαν το «Εξαιρετικό το επίπεδο συνεργασίας των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών».

Ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ κάλεσε τον Νίκο Δένδια να επισκεφθεί το Ισραήλ κάτι το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr προγραμματίζεται να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα μετά το πέρας της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ