Το Πολεμικό Ναυτικό σταθερά στην Ανατολική Μεσόγειο: Στην Αίγυπτο η Φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ – ΦΩΤΟ

Η γαλανόλευκη κυματίζει αδιάλειπτα στην Ανατολική Μεσόγειο, με το Πολεμικό Ναυτικό να δίνει ισχυρό «παρών».

Του Χρήστου Μαζανίτη

Εδώ και μέρες, η Φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» κατέπλευσε στο λιμένα της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, μετά την αντικατάσταση της από την Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ στην επιχείρηση UNIFIL (United Nations Interim Force In Lebanon).

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 και μετά τον απόπλου της, η Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ εκτέλεσε συνεκπαίδευση ΡASSEX (Passing Exercise) με την Αιγυπτιακή Φ/Γ ENS TABA στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Αλεξάνδρειας. Κατά τη διάρκεια του PASSEX, εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, σύνθεσης και ανταλλαγής αναγνωρισμένης εικόνας περιοχής, στοχοποίησης, προχωρητικών ελιγμών και Ναυτικής Αποτροπής (Maritime Interdiction Operations-ΜΙΟ).

 ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ

Πρόκειται για ακόμη μία δραστηριότητα, η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο διεθνών δράσεων των Ενόπλων Δυνάμεων και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ «συνέβαλε αφενός στη διατήρηση της επιχειρησιακής ικανότητας των συμμετεχουσών μονάδων σε υψηλό επίπεδο και αφετέρου στην προαγωγή της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου η οποία αναβαθμίζεται διαρκώς, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον ρόλο των δύο χωρών ως πυλώνων σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της ελληνικής φρεγάτας στην Αλεξάνδρεια, έλαβε χώρα εθιμοτυπική επίσκεψη του Κυβερνήτη στον Διοικητή της Ναυτικής Βάσης Αλεξάνδρειας Rear Admiral Ayman Eldaly.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ