Το παρασκήνιο και η νέα προσπάθεια επαναπατρισμού των 18 Αφγανών από το ΥΠΕΞ

Χθες, όπως πρώτοι μεταδώσαμε στο enikos.gr, στις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου, προσγειώθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης το κυβερνητικό αεροσκάφος Embraer EMB-135LR /145-209, που είχε μεταβεί στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, με αξιωματούχο του ΥΠΕΞ, και από εκεί αναμένετο να πετάξει για Καμπούλ, για τη διάσωση Αφγανών πολιτών, που είχαν συνεργαστεί με τις ελληνικές υπηρεσίες, επιστρέφει στην Αθήνα.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Παρά τις προσπάθειες του υπουργείου Εξωτερικών, που ηγείται της επιχείρησης, το αεροπλάνο τελικά δεν μπόρεσε να πετάξει για το αεροδρόμιο της Καμπούλ, αφού συγκλίνουσες πληροφορίες από την ΕΥΠ αλλά ξένες μυστικές υπηρεσίες κάνουν λόγο για μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης τρομοκρατικού χτυπήματος ακόμη και εντός του αεροδρομίου, όπου έχουν αναπτυχθεί πάνω από 5.000 Αμερικανοί Στρατιώτες.

Τα χθεσινά γεγονότα επιβεβαίωσαν την απόφαση του υπ. Εξωτερικών, αφού έξω από το αεροδρόμιο ανά τακτά χρονικά διαστήματα σημειώνονταν καταιγισμός πυρών από τους Ταλιμπάν σε μια προσπάθεια να απομακρύνουν από τις πύλες του αεροδρομίου όσους επιχειρούσαν να διαφύγουν από την χώρα.

Ταυτόχρονα, τρομοκράτες του ISIS – K φαίνεται να δρουν ανεξέλεγκτοι, έχοντας στήσει μπλόκα στην Αφγανική πρωτεύουσα με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι έχουν συστήσει και ομάδες που επιδίδονται στο κυνήγι «φιλοδυτικών κεφαλών».

«Προτιμήσαμε να γυρίσει πίσω το αεροπλάνο άδειο παρά γεμάτο σάκους» είναι τα λόγια που χρησιμοποίησε στο enikos.gr άνθρωπος, που γνώριζε από πρώτο χέρι τις λεπτομέρειες για την επιχείρηση διάσωσης των συνολικά 18 Αφγανών με τις οικογένειές τους, που είτε είχαν συνεργαστεί με την Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν είτε με το υπουργείο Εξωτερικών ως διερμηνείς.

Ωστόσο, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης του enikos.gr, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επιχείρηση διάσωσης των ανθρώπων, σε συνεργασία με ξένες αποστολές, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες, για ευνόητους λόγους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ