Το μήνυμα Δένδια στον Ζελένσκι και η αναφορά στους κατοίκους της Μαριούπολης

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έστειλε μέσω Twitter ένα μήνυμα στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς σήμερα κλείνουμε έναν μήνα από την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

“Αγαπητέ κ. Πρόεδρε Ζελένσκι, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια”, έγραψεο Νίκος Δένδιας, μετά την αναφορά του Ουκρανού προέδρου στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών για την απόφασή του να συνοδεύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη.

“Η Ελλάδα είναι πλήρως δεσμευμένη στην προσπάθεια να ανακουφιστούν τα δεινά των κατοίκων της Μαριούπολης και δεν θα φεισθούμε προσπαθειών σε αυτό το εγχείρημα”, πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

“Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να στηρίξει το έργο των ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Μαριούπολη, προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποί μας στη πόλη και να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια που είναι πολύ σημαντική για όλους εκεί”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Ουκρανικής Προεδρίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ