Το μεσημέρι της Τετάρτης η συνάντηση Μητσοτάκη με Πούτιν στο Σότσι

Το μεσημέρι της Τετάρτης θα γίνει η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Σότσι. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μεταβαίνει αύριο στη Ρωσία και στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο. Μετά τη συνάντηση, οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε και η ουκρανική κρίση. Οι ΗΠΑ δείχνουν να μην εμπιστεύονται την Τουρκία και να βρίσκονται σε “ανοικτή γραμμή με την Αθήνα”, ενόψει και της συνάντησης που θα έχει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Ο Γραμματέας Μπλίνκεν και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης εξέτασαν τη δύναμη της διμερούς σχέσης. Τόνισαν τη σημασία της αλληλεγγύης για την προώθηση της σταθερότητας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας ενόψει της επιθετικότητας της Ρωσίας”, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνομίλησε και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ και οι πληροφορίες αναφέρουν πως συζήτησαν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, αλλά και για τις διμερείς σχέσεις.

Ο διπλωματικός “πυρετός” βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς στο Ισραήλ πραγματοποιείται σήμερα τριμερής συνάντηση κορυφής Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ