“Κλείδωσε” η συνάντηση Μητσοτάκη με Πούτιν στη Μόσχα

Στη Μόσχα θα μεταβεί μέσα στον Δεκέμβριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ΟΡΕΝ, οριστικοποιείται ο προγραμματισμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μόσχα και της συνάντησής του με τον Ρώσο πρόεδρο.

Το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Ρωσία αναμένεται να γίνει εντός των πρώτων 15 ημερών του Δεκεμβρίου και διπλωματικές πηγές θεωρούν ως πιθανότερη ημερομηνία την 8η Δεκεμβρίου.

Όπως επισημαίνουν παρατηρητές, η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί σε μία δύσκολη συγκυρία, εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας στις δύο χώρες, και υπό τον φόβο της ενεργειακής κρίσης, ενόψει του χειμώνα. Στις συζητήσεις αναμένεται να τεθεί επίσης το ζήτημα των γεωπολιτικών εντάσεων σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών έπειτα από την εκλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Σχολιαστές, αναφέρουν ως θετικά θέματα στην ατζέντα των δύο ηγετών, τη συμμετοχή των ρωσικών πυροσβεστικών αεροσκαφών στην κατάσβεση των πυρκαγιών στη χώρα μας, το καλοκαίρι, αλλά και το έτος ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας, με το οποίο οι δύο χώρες εόρτασαν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ