Ζακ Κωστόπουλος: Ένταση κατά την κατάθεση τεχνικού συμβούλου – Ο διάλογος με τον εισαγγελέα και ο “Κάλχας”

Στιγμές έντασης επικράτησαν στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του τεχνικού συμβούλου του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη. Ο ιδιώτης ιατροδικαστής Παντελεήμων Αλεξάνδρου, διατύπωσε την άποψη ότι ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου δεν συνδέεται αιτιωδώς με τα χτυπήματα που δέχθηκε, αλλά οφείλεται σε προϋπάρχουσες ισχαιμικές αλλοιώσεις που είχαν εγκατασταθεί σε χρόνο πριν από το μοιραίο μεσημέρι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο μάρτυρας, ο 33χρονος ακτιβιστής «δεν ήταν ένα υγιές άτομο» και ισχυρίστηκε πως δεν μπορεί να επέλθει θάνατος σε ένα υγιές άτομο από χτυπήματα σαν αυτά που δέχθηκε το θύμα, δηλαδή «κακώσεις μαλακών μορίων». Κατά την εκτίμηση του, ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου προήλθε από ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις που «προϋπήρχαν και οφείλονται σε υποκείμενα νοσήματα».

Ο έντονος διάλογος του τεχνικού συμβούλου με τον εισαγγελέα

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο ιατροδικαστής είχε μεγάλη ένταση στη φωνή του, ενώ σε κάποιες ερωτήσεις της Έδρας απαντούσε κοφτά, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση και της προέδρου και του εισαγγελέα, που του ζήτησαν να χαμηλώσει τους τόνους. «Γιατί μιλάτε με τόση ένταση στο δικαστήριο;» ρώτησε κάποια στιγμή ο εισαγγελέας τον πραγματογνώμονα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η κατάσταση έγινε πιο εκρηκτική όταν ο μάρτυρας, κατά τη διάρκεια επισταμένων ερωτήσεων περί της άποψης που σχημάτισε για τα ακριβή αίτια θανάτου του θύματος, είπε στο δικαστήριο εκνευρισμένος: «Δεν θέλω να ξαναερωτηθώ γι’ αυτό το πράγμα». Ο εισαγγελέας του απάντησε πως δεν δείχνει κανέναν σεβασμό στο Δικαστήριο και του είπε κοφτά πως «το πόσες ερωτήσεις θα σας τεθούν θα το κρίνει το δικαστήριο».

Ο Παντελεήμων Αλεξάνδρου, τέταρτος ιατροδικαστής που καταθέτει στη δίκη, τόνισε πως διαφωνεί πλήρως με τους συναδέλφους του σχετικά με τον θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή, αποσυνδέοντάς τον πλήρως με όσα έγιναν στον χώρο που βρίσκεται το κοσμηματοπωλείο του εντολέα του.

«Κανένας ιατροδικαστής δεν αναφέρει το παθολογικό υπόβαθρο του Ζακ» είπε ο μάρτυρας και υποστήριξε ότι το θύμα είχε μακρά σοβαρή ηπατική βλάβη αλλά και θέματα με την καρδιά εξαιτίας αγωγής που λάμβανε. Δηλαδή, αν καθόταν στο σπίτι του εκείνη τη μέρα, θα είχε πεθάνει;» ρώτησε ένας ένορκος τον μάρτυρα, με τον κ. Αλεξάνδρου να απαντά «είμαι ιατροδικαστής, όχι ο μάντης Κάλχας».

Η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου θα συνεχιστεί στις 14 Δεκεμβρίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ