Τουρκία: Έτσι συνελήφθησαν ο αστυνομικός και η σύντροφός του στην Αδριανούπολη

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον αστυνομικό και την σύντροφό του που συνελήφθησαν στην Τουρκία. Για την υπόθεση υπήρξε από την πρώτη στιγμή τεράστια κινητοποίηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του υπουργού Εξωτερικών που ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Πρωθυπουργό και τη διπλωματική του σύμβουλο, προκειμένου να διαπιστωθεί τι συνέβη και πώς θα αποκλιμακωθεί η κατάσταση.

Οι Τούρκοι ήταν φειδωλοί στην ενημέρωση που παρείχαν και δεν έδιναν πολλές πληροφορίες για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια στιγμή εξακριβώθηκε ότι όταν ο αστυνομικός και η γυναίκα που τον συνόδευσε, επέστρεφαν από Αδριανούπολη, 50 μέτρα πριν από τις Καστανιές, πριν εισέλθουν δηλαδή στην Ελλάδα, τους σταμάτησε ο τουρκικός στρατός γιατί είχαν παραβιάσει -κατά μόλις 1 μέτρο- απαγορευμένη, στρατιωτική ζώνη.

Εκεί συνελήφθησαν από τον τουρκικό στρατό ο οποίος τους παρέδωσε στην πανίσχυρη στρατοχωροφυλακή στην Τουρκία, τη λεγόμενη Τζαντάρμα. Αμέσως οδηγήθηκαν στο δικαστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο αστυνομικός είπε στο ελληνικό προξενείο ότι ενώ οδηγούσε κάπου μπερδεύτηκε, έχασε τη σωστή έξοδο σε έναν κυκλικό κόμβο και βρέθηκε κατά λάθος στο σημείο όπου συνελήφθη.

Μετά την κατάθεσή τους στην Εισαγγελία αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι. Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48 ώρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων, για να εξακριβωθεί εάν έχουν τραβήξει φωτογραφίες σε απαγορευμένη περιοχή. Όταν επιστρέψει στην Ελλάδα ο 41χρονος αστυνομικός θα δώσει κατάθεση στους συναδέλφους, για να περιγράψει τι συνέβη.

Η σύλληψη του αστυνομικού και της συντρόφου του αρχικά θύμισε την υπόθεση των δύο στρατιωτικών που τον Μάρτιο του 2018 κατά την διάρκεια περιπόλου στον Έβρο. Ευτυχώς, όμως ακολουθήθηκε τακτική ηπίων τόνων και το θέμα έληξε γρήγορα.

Ο αστυνομικός Μ.Β. από τον Έβρο, που κατάγεται από την Άνθεια και υπηρετεί στο Α.Τ. Φερών του Έβρου, επισκέφτηκε την Τουρκία μαζί με την Α.Τ., την περασμένη Κυριακή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ