To ΓΕΝ απαντά στις φήμες για παραιτήσεις από την φρεγάτα ΥΔΡΑ

Ενώ στο Πολεμικό Ναυτικό οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις για την αποστολή της φρεγάτας ΥΔΡΑ στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της επιχείρησης Prosperity Guardian, φήμες περί μαζικών παραιτήσεων ανάγκασε το ΓΕΝ να προχωρήσει σε 2 διαψεύσεις.

Του Χρήστου Μαζανίτη 

Θέμα εκ των ουκ άνευ για την αποστολή της φρεγάτας ΥΔΡΑ στην Ερυθρά Θάλασσα δημιουργήθηκε σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, το οποίο απαντά στις φήμες περί μαζικών παραιτήσεων σε λίγες ώρες.

Σύμφωνα με την φημολογία, σημειώθηκαν 17 παραιτήσεις μελών του πληρώματος της φρεγάτας ΥΔΡΑ μέσα σε λίγες ώρες, κι ενώ στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας γίνονται πυρετώδεις εργασίες για την τοποθέτηση συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου και anti-drone, όπως αποκάλυψε το enikos.gr με αποκλειστικό φωτορεπορτάζ νωρίτερα το πρωί, σήμερα.

Για το θέμα με τις παραιτήσεις των στελεχών εξέδωσε ανακοίνωση και ο Τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, κι επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος με αφορμή την φημολογία που αναπαράγεται από μερίδα Μέσων Ενημέρωσης επισημαίνει ότι «Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι η συμμετοχή της Φ/Γ «ΥΔΡΑ» στην αποστολή στην Ερυθρά θάλασσα ενέχει αυξημένο ρίσκο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή επιχειρήσεων. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το ζήτημα των παραιτήσεων είναι ιδιαίτερα σοβαρό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από το ΥΠ.ΕΘ.Α., ούτως ώστε να σταματήσει η διαρροή στελεχών».

«Ο αριθμός του προσωπικού της Φρεγάτας ΥΔΡΑ που αιτήθηκε αποστρατεία το πρόσφατο χρονικό διάστημα δεν ανταποκρίνεται στον αριθμό που αναγράφεται στα σχετικά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο και δεν μπορεί να συνδεθεί με τη συμμετοχή Μονάδας ΠΝ στην αποστολή «PROSPERITY GUARDIAN». Ο συνολικός αριθμός αιτήσεων αποστρατείας στελεχών του ΠΝ εντός του 2024, είναι κατά πολύ μικρότερος του αριθμού που αναφέρεται στα κοινωνικά δίκτυα» αναφέρουν κύκλοι του ΓΕΝ, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα.

Μάλιστα, πριν λίγο με νέα ενημέρωση διευκρινίζουν ότι «ο αριθμός των 17 στελεχών που αναφέρεται σε δημοσιεύματα, αφορά σε παραιτήσεις και αιτήσεις παραιτήσεων εν εξελίξει για το χρονικό διάστημα  από 1/1/2023 έως σήμερα».

Σε σχετική ερώτηση του enikos.gr, μάλιστα, επισημαίνεται ότι καμία από τις παραιτήσεις δεν έγινε όταν ανακοινώθηκε η συμμετοχή στην Prosperity Guardian, για την οποία σημειωτέων δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ότι θα σταλεί η ΥΔΡΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης στο enikos.gr, οι 10 από τις παραιτήσεις έχουν περαιωθεί, η μία ήταν απόλυση από την υπηρεσία και οι υπόλοιπες 6 έχουν υποβληθεί πριν την ανακοίνωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, για συμμετοχή της Ελλάδας με μία φρεγάτα στην πολυεθνική επιχείρηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ