Το “δυνατό” στέλεχος του Υπεξ

Ο νέος Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας είναι ένας τεχνοκράτης από τις Βρυξέλλες που εργάστηκε για πολλά χρόνια σε κρίσιμες θέσεις της Κομισιόν. Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του,μιλούν για έναν σοβαρό και ικανό άνθρωπο.  Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο διοικητικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και στο οικονομικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας.Ξεκίνησε να εργάζεται για την Κομισιόν το 1981, όπου συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στην ΕΟΚ. Οι επόμενοι σταθμοί στην καριέρα του ήταν οι εξής:

1985 – 1987

Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Σχέσεις της ΕΟΚ με μεσογειακές χώρες.

1987 – 1989

Γενική Διεύθυνσης Εξωτερικών Σχέσεων. Σχέσεις με χώρες Ανατολικής Ευρώπης.

1989 – 1993

Μέλος του ιδιαίτερου γραφείου της Επιτρόπου Βάσως  Παπανδρέου αρμόδιας για Κοινωνικές Υποθέσεις και Εκπαίδευση. Υπεύθυνος για τις Εξωτερικές Σχέσεις, Αναπτυξιακή Πολιτική και σχέσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

1994 – 1997                      

Επικεφαλής του Τμήματος “Πολιτικές σχέσεις με χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης” στη Γενική Διεύθυνση Εξωτερικών Πολιτικών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μάϊος 1997 – Σεπτ. 2001

Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Λίβανο, Βηρυτός

Σεπτ. 2001 – Αυγ. 2006    

Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βουλγαρία, Σόφια.    

Αύγ. 2006 – Ιούλ. 2010

Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σεράγεβο.    

Ιούλιος 2010 –        

Διευθυντής στη Διεύθυνση “Πολιτική και Στρατηγική Διεύρυνσης” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Μιλάει γαλλικά, αγγλικά και γερμανικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ