Η ελληνική κυβέρνηση αποχαιρέτισε σήμερα τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος επιστρέφει στην πατρίδα του, για να διοριστεί υφυπουργός εξωτερικών με αρμοδιότητα τα θέματα ενέργειας.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον κ. Πάιατ, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου φέρεται μεταξύ άλλων να του έθεσε και το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας με τις χθεσινές υπερπτήσεις στο Αιγαίο και σε ελληνικά νησιά.
Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αποχαιρετούμε (προς το παρόν) τον Τζέφρι Πάιατ με εκτίμηση για την υπηρεσία του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον!»
Saying goodbye (for now) to @USAmbPyatt with appreciation for his service and his contribution to developing bilateral relations. Wishing him the very best for the future! pic.twitter.com/PMbm5KbIYG
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) April 28, 2022
Τον κ. Πάιατ αποχαιρέτισε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε αποχαιρετιστήριο γεύμα. Στην ανάρτησή του στο Twitter.
Παρέθεσα αποχαιρετιστήριο γεύμα προς τιμήν του απερχόμενου Πρέσβη των ΗΠΑ G. Pyatt, τον οποίο ευχαρίστησα για την πολύτιμη συμβολή του στην περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης και συνεργασίας 🇬🇷-🇺🇸. pic.twitter.com/8LA2pZBH9s
— Nikos Dendias (@NikosDendias) April 28, 2022
