Το 2014 τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας

Το 2014 τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας

Για τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της υγιούς οικονομίας έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου τού πρώην υπουργού της ΝΔ, Σωτήρη Κούβελα. Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμάτης δήλωσε: «Βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα του σκληρού δρόμου, από τον νέο χρόνο θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της υγιούς οικονομίας και με τα όποια κέρδη, έχουμε ηθική υποχρέωση να αποκαταστήσουμε την αδικία που δημιουργήθηκε από την οριζόντια αντιμετώπιση της κρίσης».

Ο κ. Σταμάτης έστειλε κι ένα μήνυμα στους φιλοξενούντες να διεκδικήσουν θώκους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν ανέφερε ότι ο Σωτήρης Κούβελας, ως υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ήταν αυτός που πήγαινε να συναντήσει τους ψηφοφόρους και αυτή η συμπεριφορά του μαζί με τη συνέπεια στα έδρανα της αντιπολίτευσης στον δήμο τον οδήγησαν στην καταξίωση και την εκλογή στη θέση τού δημάρχου. «Οι τοπικές κοινωνίες δεν αποδέχονται εύκολα διάττοντες αστέρες. Θέλουν κάποιον που να είναι δίπλα τους, να ζυμώνεται με τα προβλήματα, να διεκδικεί, να παλεύει και να γνωρίζει τον κόσμο. Ο Σωτήρης Κούβελας το έκανε αυτό και η ανταμοιβή ήρθε» είπε.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφερόμενος, στον Σωτήρη Κούβελα τόνισε ότι είναι «εργατικός, μεθοδικός και στοχοπροσηλωμένος». Είπε πως πήρε αποφάσεις, έβαλε τη σφραγίδα του με έργα στη Θεσσαλονίκη (ενδεικτικά ανέφερε την υπόθεση του μετρό και τη λειτουργία της δημοτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης) και σημείωσε πως υπάρχει μια εποχή, η οποία θα λέγεται «εποχή Σωτήρη Κούβελα».

Θυμήθηκε πως η γνωριμία του με τον Σ. Κούβελα έγινε το 1982, όταν εκείνος ήταν υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Δημήτρης Σταμάτης υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς. Σε μια εποχή πολύ δύσκολη για τη ΝΔ, που ήταν στην αντιπολίτευση, ο Σ. Κούβελας είχε πάρει 44% και ο Σταμάτης 42%, από τα υψηλότερα ποσοστά.

Για το βιβλίο μίλησαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο καθηγητής του ΑΠΘ, Γιώργος Πενέλης, ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ), Νίκος Μέρτζος, ο δημοσιογράφος Φαίδων Γιαγκιόζης και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Το «παρών» στην εκδήλωση, που έγινε στην αίθουσα της ΕΜΣ, έδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου Δημήτρης Βαρτζόπουλος, οι γενικοί γραμματείς Δημοσίων Εργων Στράτος Σιμόπουλος και του υπουργείου Εργασίας Παναγιώτης Κοκκόρης, οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης, Γιώργος Ορφανός, ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Μηνάς Σαμαντζίδης.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ