Θεσσαλονίκη: Να διερευνηθεί τυχόν εμπλοκή των δραστών με την ακροδεξιά ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25

Να ερευνηθεί ενδεχόμενη σύνδεση των δραστών της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη με την ακροδεξιά ζητούν οι εκπρόσωποι Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΜέΡΑ25.

Νάσος Ηλιόπουλος: Το ποιος έχει ενθαρρύνει στη Θεσσαλονίκη κηρύγματα μίσους είναι γνωστό σε όλους

Με ανάρτησή του στα social media o εκπροσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, τόνισε: «Αν ο κ. Οικονόμου θέλει να ερευνήσει ενδεχόμενη σύνδεση του κατηγορούμενου ως δολοφόνου του 19χρονου Άλκη με την ακροδεξιά, ας ανατρέξει σε φασιστικούς θύλακες ιδιαίτερα δραστήριους στα συλλαλητήρια κατά της “προδοτικής” Συμφωνίας των Πρεσπών, σε αντιεμβολιαστές και “τάγματα εφόδου”, που με τη σιωπή τους ή την ανοχή τους καλύπτουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα».

«Το ποιος έχει ενθαρρύνει στη Θεσσαλονίκη κηρύγματα μίσους, που κάθε φορά παίρνουν διαφορετική μορφή, όπως ρατσιστικής ή οπαδικής βίας, είναι γνωστό σε όλους» καταλήγει ο κ. Ηλιόπουλος.

 Κριθαρίδης: Να διερευνηθεί διεξοδικά τυχόν εμπλοκή των δραστών στη Θεσσαλονίκη με την ακροδεξιά

«Οι αποκαλύψεις για την εμπλοκή των δραστών στη Θεσσαλονίκη, που επιτέθηκαν σε παρέα φιλάθλων με την τραγική κατάληξη της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, με ακροδεξιές οργανώσεις και φασιστικά τάγματα εφόδου, πρέπει να διερευνηθούν διεξοδικά και να ξεριζωθούν οι θύλακες τέτοιων ομάδων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Δεν αρκούν οι υποκριτικές αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου, μιας κυβέρνησης που τακτικά χαϊδεύει τα αυτιά σε τέτοιες “λογικές”, πρακτικές και οργανώσεις και που με τις πολιτικές της όχι απλώς δεν αντιμάχεται την ακροδεξιά, αλλά την προωθεί αφού πρώτα την έχει εγκολπώσει κιόλας στα κυβερνητικά της έδρανα», σημειώνει, τονίζοντας ότι «τα φαινόμενα αυτά στη Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας και την εικόνα που υπήρχε πριν από λίγο καιρό, με επιθέσεις νεοναζιστικών στοιχείων σε σχολεία, μαθητές και φοιτητές, με την ανοχή κιόλας ορισμένων από κάποιες διευθύνσεις σχολείων στη Δυτική Θεσσαλονίκη».

«Καλούμε την κυβέρνηση να πάψει να παίζει με τη φωτιά και να επωάζει το αυγό του φιδιού, κλείνοντας το μάτι σε ακροατήρια που θεωρεί προνομιακά, γιατί η κοινωνία δεν θα επιτρέψει σε κανένα φασιστικό μόρφωμα, καμία νεοναζιστική ομάδα ή οργάνωση, να ξανασηκώσει κεφάλι και να ξαναβγάλει στους δρόμους τα τάγματα εφόδου της», καταλήγει ο κ. Κριθαρίδης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ