Θεοδωράκης: Δεν θα στηρίξουμε νέους φόρους

«Το Ποτάμι δεν έχει κανένα σκοπό, αφού διασώσουμε τη χώρα κι είναι στο ευρώ, να επεκτείνουμε τα μέτρα λιτότητας σε μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Τουλάχιστον δεν θα το κάνουμε εμείς. Ας το κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και κύριος Καμμένος» υπογράμμισε o Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του στη Λαμία, στο περιθώριο της οργανωτικής προσυνδιάσκεψης του κόμματός του, στην οποία βρέθηκε και μίλησε.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «από δω και στο εξής, το Ποτάμι έχει σκοπό να στηρίξει τις αποφάσεις που θα είναι προς όφελος των πολλών. Δεν θα στηρίξει όμως νέους φόρους. Δεν θα στηρίξει αποφάσεις που δημιουργούν τον φαύλο κύκλο της κρίσης…».

Σε ότι αφορά την πορεία του κόμματός του, δήλωσε πως «πιστεύω και ελπίζω ότι σύντομα το Ποτάμι θα είναι η πρώτη επιλογή για μια μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος», ενώ επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «ένα πολύ μεγάλο μέρος της φοροκαταιγίδας που ζούμε και θα ζήσουμε, έχει σχέση με την αμφιταλάντευση του Αλέξη Τσίπρα – έχει σχέση με το ότι δεν είχε αποφασίσει από την πρώτη στιγμή, ότι αυτό που προέχει είναι μια συμφωνία με την Ευρώπη. Πληρώνουμε πολύ ακριβά τα μαθήματα ευρωπαϊκής πραγματικότητας στον Αλέξη Τσίπρα» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σε σχέση με την συνάντηση που είχε με την Άννα Διαμαντοπούλου, ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε με νόημα ότι «δεν είναι κάτι πρωτότυπο για μας» και συνέχισε λέγοντας πως «έχουμε πάρει μια πρωτοβουλία να συζητήσουμε με κάποιο κόσμο που είναι απογοητευμένος και είναι ανάμεσα στις δύο συμπληγάδες – ανάμεσα στον δεξιό συντηρητισμό και τον αριστερό συντηρητισμό. Νομίζω ότι είναι μια καλή συζήτηση. Είναι μια καλή πορεία» ανέφερε.

«Θα συνεργαστούμε όπου είναι δυνατόν με τα προοδευτικά κόμματα, για συγκεκριμένες αλλαγές, (επί παραδείγματι στον εκλογικό νόμο), αλλά θα κρατήσουμε την αυτοτέλειά μας και θα διεκδικήσουμε στις επόμενες εκλογές την δύναμη να πρωταγωνιστήσουμε εμείς στην αλλαγή τη μεγάλη που πρέπει να συμβεί στη χώρα μας» κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Αυτά συζήτησαν Τσίπρας και Μέρκελ

Αυτή είναι η απάντηση του Σταθάκη για τις φήμες και την υπόθεση “πόθεν έσχες” – ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα στη Βουλή – Ο Τσακαλώτος στον Λοβέρδο: Μην κάνετε σόου – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ