Θεοχαρόπουλος στον Realfm 97,8: Οι στιγμές είναι κρίσιμες – Τα επαναλαμβανόμενα λάθη μας στοίχισαν και πρέπει να σταματήσουν

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες  και οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κόσμου και όχι να τον πικραίνουμε και να τον απογοητεύουμε» είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή και της Κάτιας Μακρή.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «είμαι θετικός άνθρωπος και προσέρχομαι στη συζήτηση με σκοπό να βρεθεί λύση και θέλω να πω ότι αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες δεν είναι ευχάριστα γιατί θα έπρεπε να ασχολούμαστε με τα θέματα που αφορούν στην κοινωνία και το δεύτερο γιατί θα έπρεπε να συζητάμε πώς θα υπάρχει ένας ισχυρός πόλος απέναντι στη ΝΔ».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι «αφού τελείωσε ο προσυνεδριακός διάλογος τέθηκαν κάποια ζητήματα με τη μορφή ενός ερωτηματολογίου προς τη βάση του κόμματος. Θεωρώ πρώτον ότι τη βάση και τα μέλη του κόμματος πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη. Γι’ αυτό και έδωσα μάχη για την εκλογή προέδρου από τη βάση. Δεύτερον, πρέπει να σεβόμαστε τα όργανα και το καταστατικό. Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να τεθούν ερωτήματα προς τη βάση. Τέτοια ζητήματα ταυτοτικού χαρακτήρα μπαίνουν στην αρχή του προσυνεδριακού διαλόγου. Αυτό κατατέθηκε το Σάββατο και στην επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος τη Δευτέρα μας λέει ότι δεν είναι για το συνέδριο αλλά για μετά. Είναι άσκοπο να ανοίξει τέτοιο θέμα πριν από το συνέδριο αφού δεν είναι για το συνέδριο, όπως λέει ο πρόεδρος και να αλλάξουμε την ατζέντα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να αποκατασταθεί η ορθή λειτουργία του κόμματος. Υπήρξε αυτό το αιφνιδιαστικό ερωτηματολόγιο και μια επιστολή που έριξε νερό στον μύλο της εσωστρέφειας. Αντίπαλός μας είναι ο Μητσοτάκης και κανένας άλλος».

«Κανένας δεν ασφυκτιά με κανέναν. Έχουν γίνει λάθη επαναλαμβανόμενα που μας στοίχισαν και στην πολιτική και στην δημοσκοπική εικόνα και πρέπει να σταματήσουν» τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος και πρόσθεσε:

«Ποτέ δεν προσέρχομαι σε μία συζήτηση με στόχο τη ρήξη. Σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία ο στόχος είναι να δοθούν εγγυήσεις για την αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας και απαντήσεις και εξηγήσεις για την επιστολή που εστάλη και που το μόνο που κάνει, είναι να μην βοηθά την εξωστρέφεια».

Ενόψει των ευρωεκλογών ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι «σε κάθε εκλογική αναμέτρηση κρινόμαστε όλοι και πρώτα ο πρόεδρος ενός κόμματος. Έχω πει ότι στόχος μας για τις ευρωεκλογές είναι να είμαστε πάνω από 17,8%, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πει ότι να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη. Αν έχουμε ένα ποσοστό υψηλό, πάνω από τις εθνικές εκλογές, ποιος θα το πιστωθεί πρώτος; Ποιος θα χρεωθεί εάν είναι ένα χαμηλό ποσοστό; Ο πρόεδρος».

Σχετικά με το εάν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι στο κόμμα, είναι μέλος του κόμματος, έχει επιλέξει τον τρόπο που θα παρεμβαίνει ή δεν θα παρεμβαίνει οπότε εκείνος θα αποφασίσει τι θα κάνει».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ