Θεοχαρόπουλος στον Realfm 97,8: Να σταματήσει η εσωστρέφεια και να πέσουν οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ – Το τανγκό θέλει δύο

«Υπάρχει αντιπολιτευτικός πυρετός προς τη ΝΔ ή τουλάχιστον επιχειρείται να υπάρξει. Δεν μπορεί να απαντάει η κυβέρνηση ότι πήρε 41% για όλα τα θέματα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό» τόνισε στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Όπως είπε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, «η εικόνα στο κόμμα μας δεν είναι καλή. Αντί να δείχνουμε εξωστρέφεια, δείχνουμε εσωστρέφεια. Και αυτό πρέπει να σταματήσει από όλους. Το να πέσουν οι τόνοι ώστε να συζητήσουμε πολιτικά είναι αυτό που ζητούν οι πολίτες από εμάς. Ζητούν σοβαρότητα και πολιτικό σχέδιο. Πρέπει να αποδείξουμε λοιπόν ότι έχουμε σοβαρότητα και πολιτικό σχέδιο».

Σε ερώτηση για το πόσο εφικτό είναι κάτι τέτοιο όταν προ των πυλών βρίσκονται οι παραπομπές για διαγραφή στελεχών ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε ότι «το τανγκό θέλει δύο. Ήταν σε εντελώς λαθεμένη κατεύθυνση οι δηλώσεις πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι το προηγούμενο χρονικό διάστημα αμφισβητούσαν το αποτέλεσμα της εσωκομματικής μας κάλπης. Δηλ. αμφισβητούσαν ότι έχουμε εκλεγμένο πρόεδρο από τη βάση. Μεταξύ άλλων υπήρξαν και χαρακτηρισμοί που ήταν απαράδεκτοι.

Το δεύτερο είναι ότι από την άλλη πλευρά αντί να πέσουν οι τόνοι όπως είπε και ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, είδαμε την Γ.Γ. της ΚΟ και την Εκπρόσωπο Τύπου να αναπαράγουν αυτήν την εσωστρέφεια με χαρακτηρισμούς τύπου «πεθαμένο λικέρ». Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Δεν μπορούμε να πάμε ούτε στην Κεντρική Επιτροπή, ούτε στα όργανα έτσι. Ενότητα χρειαζόμαστε».

Ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι «αυτό για το οποίο ανησυχώ είναι η πιθανότητα να συρρικνωθεί η πολιτική μας επιρροή έτσι ώστε να έχουμε έναν στενό κύκλο υποστηρικτών και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία να μην είναι μαζί μας. Για να αποφευχθεί αυτό χρειαζόμαστε ένα μεγάλο κόμμα το οποίο θα απευθύνεται από την Αριστερά μέχρι το δημοκρατικό Κέντρο. Ένα κόμμα που θα είναι εγκλωβισμένο μόνο στην Ριζοσπαστική Αριστερά ή μόνο στη Σοσιολδημοκρατία δεν μπορεί να είναι πλειοψηφικό αυτή τη στιγμή μιλώντας με όρους της κοινωνίας. Πρέπει να μιλήσουμε με σύγχρονους όρους στην ελληνική κοινωνία και να κάνουμε ρηξικέλευθες προτάσεις, να δώσουμε λύσεις και προτάσεις. Αυτές είναι οι προκλήσεις για εμάς».

Στο εάν θα μπορούσε να υπάρξει μια συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ, ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε ότι «οι προοδευτικοί πολίτες θέλουν να υπάρξει μια μεγάλη προοδευτική παράταξη. Δεν είμαι σε αυτούς που πιστεύουν σε συγκολλήσεις τέτοιου είδους αλλά πιστεύω ότι οφείλουμε να το κάνουμε στη βάση, να πείσουμε τον κόσμο για μια μεγάλη σύγχρονη παράταξη μια μεγάλη Αριστερά- Κεντροαριστερά που θα πείσει τον κόσμο».

Σχετικά με τις φωνές που ζητούν παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι «το κόμμα έχει προχωρήσει μπροστά. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι μέρος του προβλήματος αυτή τη στιγμή. Έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλο κόμμα, έφυγε όταν τα ποσοστά έπεφταν για να ανοίξει ο δρόμος για την επόμενη ημέρα. Τώρα οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και τις ευθύνες».

Σχετικά με τις σχέσεις του με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι «οι σχέσεις μας είναι πολιτικές. Δεν ήταν, ούτε είναι προσωπικά τα ζητήματα. Αυτό που αναδείχθηκε, είναι ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί μια λειτουργία που δεν βασίζεται στο καταστατικό, τις αρχές και τους κανόνες του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα δομημένο και οφείλουμε όλοι να τηρούμε αυτά που έχουμε συναποφασίσει στο κόμμα μας μηδενός εξαιρουμένου. Οφείλουμε στον κόσμο που μας ψήφισε και αγωνιά η Κεντρική Επιτροπή που θα γίνει να είναι μια Κεντρική Επιτροπή υπέρβασης, συζήτησης πολιτικών. Είναι δυνατόν να συζητάμε αποχωρήσεις όταν μιλάμε για ευρύτερη ενότητα; Οι αποχωρήσεις και οι διασπάσεις δεν θα βοηθήσουν αυτή τη στιγμή».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ