Τεμπονέρας στον Realfm 97,8: Δεν θα βρεθεί κανείς από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Είναι φυσιολογικό σε συνθήκες προεκλογικές, τα κόμματα να διεκδικούν την καλύτερη δυνατή καταγραφή και εκλογική επιρροή»  δήλωσε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8.

«Το ποιος θα είναι δεύτερος ή τρίτος στις ευρωεκλογές, σε αυτή τη φάση ουδόλως ενδιαφέρει την ελληνική κοινωνία. Τα κόμματα θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αυξήσουν τα ποσοστά τους. Αυτό όμως δεν αποτρέπει μια κοινωνική διεργασία που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Δεν θα πρέπει και οι ηγεσίες να παραβλέπουν ότι πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου για τα μεγάλα ζητήματα και μέσα στη Βουλή αλλά και έξω από αυτή» σημείωσε.

«Μέσω της εκδήλωσης αυτής έπεσε ένας σπόρος διαλόγου και ανοίγει μια συζήτηση. Το πώς θα εξελιχθεί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και ρόλο θα παίξουν και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι είναι ένα θετικό βήμα στην αναγκαία πορεία σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου» σχολίασε.

Στη συνέχεια ο κ. Τεμπονέρας απάντησε ερωτηθείς σχετικά με την διαφωνία Φλαμπουράρη πως «είμαι μέλος της ΠΓ και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σχολιάσω ό,τι γίνεται εντός του οργάνου». «Καταθέσαμε δύο φορές πρόταση νόμου. Όλοι οι βουλευτές μας έχουν βάλει την υπογραφή τους δύο φορές στο νομοσχέδιο αυτό. Θεωρώ ότι περιττεύει οποιαδήποτε συζήτηση για κομματική πειθαρχία, διότι η κοινοβουλευτική ομάδα δεσμεύεται από πλευράς υπογραφής με βάση αυτή την εξέλιξη. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει απόκλιση και δεν θα βρεθεί κανείς να καταψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο» συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ