Τέμπη: Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Κουτσούμπας – Παρέδωσε το πόρισμα του ΚΚΕ για την τραγωδία

Με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη συναντήθηκε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Τής επέδωσε το πόρισμα της ΚΟ του ΚΚΕ για τα Τέμπη, το οποίο κατέθεσε σήμερα το πρωί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος που συμμετέχει στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ, επίσης μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, η Μαρίνα Λαβράνου, υπεύθυνη του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Αντώνης Αντανασιώτης, μέλος του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ, εκλεγμένος στο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.

Ο κ. Κουτσούμπας κατά την έξοδο από την Εισαγγελία έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μόλις καταθέσαμε στην κυρία εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το πόρισμα του ΚΚΕ που προέκυψε από την εξεταστική επιτροπή και τις διαδικασίες της στη Βουλή των Ελλήνων για την τραγωδία των Τεμπών. Κι αυτό γιατί εκτός από την κατάθεση που κάναμε έτσι και αλλιώς στη Βουλή σήμερα το πρωί, θεωρούμε ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις, ότι υπάρχουν και νέα στοιχεία σε αυτό το πόρισμα καταγεγραμμένα, τα οποία αποδεικνύουν εκτός από πολιτικές, ποινικές κυρίως ευθύνες υπουργών της σημερινής κυβέρνησης, προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και άλλων προσώπων τα οποία πρέπει να διερευνηθούν. Κι αυτά τα στοιχεία αφορούν και στο πώς φτάσαμε στη μέρα της τραγωδίας των Τεμπών να γίνει αυτή η σύγκρουση των δύο τρένων που στοίχισε τη ζωή σε 57 αθώες ψυχές, αλλά και η έκρηξη και η απόπειρα σε συνέχεια της συγκάλυψης. Όλα αυτά τα καταθέσαμε και περιμένουμε από εκεί και πέρα την εξέλιξη του ζητήματος».

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ