Τέμπη – Κικίλιας: Χρειάζονται πράξεις ώστε η συγγνώμη να μην είναι κούφια λόγια

Στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και στο αν θα επηρεαστεί ο ελληνικός τουρισμός από αυτήν την τραγωδία αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Τέμπη – Σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου: Επιπόλαιος και άπειρος ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας- Λάθος που έμεινε μόνος

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Κικίλιας δήλωσε συγκλονισμένος από τη σιδηροδρομική τραγωδία, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι κανείς δεν μπορεί να βιώσει τον πόνο και το πένθος των οικογενειών των θυμάτων. Σημείωσε ακόμα ότι θα είναι «κούφια λόγια» η ειλικρινής συγγνώμη, αν η κυβέρνηση δεν κάνει με πράξεις ριζοσπαστικές αλλαγές το επόμενο διάστημα.

Όπως είπε ο υπουργός Τουρισμού, σήμερα ο πρωθυπουργός ζήτησε ξανά συγγνώμη και ανέλαβε την ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στην συνέχεια έκανε λόγο μεταξύ άλλων για τοξική κομματική αντιπαράθεση. Υπογράμμισε επίσης ότι θα πρέπει να γίνει στάθμιση των καταστάσεων σε όλες τις δομές και υποδομές.

Τρένο παραλίγο να συγκρουστεί με εκσκαφέα 26 ημέρες πριν από την τραγωδία στα Τέμπη – Η καταγγελία μηχανοδηγού

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν θα επηρεαστεί ο ελληνικός τουρισμός μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως θεωρεί ότι δεν θα έχει ζημιά ο τουρισμός στην Ελλάδα, «παρόλο που οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου δεν μας βοηθούν».

«Η ασφάλεια, η καλύτερη ποιότητα ζωής και οι απαντήσεις για το ποιος φταίει είναι δεδομένα που πρέπει να λάβουν υπόψιν πολύ σοβαρά ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση και πρέπει να απαντήσουμε σε  αυτά με συγκεκριμένα έργα» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού.

Τέμπη: Η πρώτη δήλωση του επιθεωρητή του ΟΣΕ – Τι υποστηρίζει για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και τα αίτια της τραγωδίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ