Τατσόπουλος:Απέρριψα πρόταση για να είμαι «Στο Κόκκινο»

Τατσόπουλος- Απέρριψα πρόταση για να είμαι «Στο Κόκκινο»

Απάντηση για τις επικρίσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα έδωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι απέρριψε πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχει ως σχολιαστής στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» καθώς δεν ήθελε να λειτουργεί για ένα κομματικό όργανο.

«Για να πω και επί της ουσίας, πριν από τρεις-τέσσερις μέρες, ο Π. Σκουρλέτης, είπε σε μια εκπομπή στην τηλεόραση ότι νιώθει αμηχανία, διότι δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει περιπτώσεις σαν τη δική μου. Τώρα, πώς να τον αντιμετωπίσω, (είπε για μένα), ως σχολιαστή ή ως βουλευτή; Υπονοώντας ότι αυτές οι δύο ιδιότητες δεν μπορούν να συμβαδίσουν και αντίκεινται. Πρέπει να πω για πρώτη φορά δημόσια ότι πριν από τρεις-τέσσερις μήνες, ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας, μου είχε προτείνει να πάρω μια εκπομπή σχολιαστή στο «Κόκκινο». Μια τιμητική πρόταση, την οποία εγώ ποτέ δεν αποδέχθηκα, διότι θεωρώ ότι δεν μπορώ να είμαι μέσα σε ένα κομματικό ραδιόφωνο ή μέσα σε μια κομματική εφημερίδα. Σε ένα χώρο σαν το BHMA FM ή σε ένα έντυπο, όπως το Athens Voice, το προτιμώ παρά να είμαι στο «Κόκκινο».

Εάν φτάσεις στο σημείο να θεωρείς – γιατί τέτοιες σκέψεις υπάρχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ – ότι στα Μέσα που θεωρείς ότι δεν είναι φίλια ή είναι ανοιχτά εχθρικά δεν θέλεις να δίνεις το παρών, πρώτα απ’ όλα έρχεσαι σε αντίφαση με τον ίδιο σου τον εαυτό που πας εκεί και ο πιο μεγάλος κίνδυνος είναι ότι μπλέκεσαι σε μια αυτιστική λογική που λέει ότι μιλάς στα δικά σου Μέσα, στο δικό σου κοινό, τους λες αυτά που εκείνοι θέλουν να ακούσουν… Αυτό δεν είναι πολιτική. Δεν είναι κυρίως πολιτική τακτική ούτε διευρύνει το ακροατήριό σου ούτε την πιθανότητά σου να έχεις μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό στις εκλογές».

Παράλληλα ο κ. Τατσόπουλος δήλωσε ανοιχτός στην κριτική που του ασκείται, ωστόσο όρισε και τις δικές του «κόκκινες γραμμές».

«Δέχομαι κάθε κριτική καθημερινά, από την πιο ήπια ως την πιο σκληρή. Αυτό που δεν δέχομαι και είναι η δική μου κόκκινη γραμμή είναι να μου πεις ότι τις δικές μου απόψεις, είτε είναι ηλίθιες είτε μαλακισμένες, τις έχω επειδή εξυπηρετώ κάποια συμφέροντα. Ότι επειδή κάνω εκπομπή στον BHMA FM, εξυπηρετώ τα συμφέροντα του ΔΟΛ. Αυτή είναι η δική μου κόκκινη γραμμή. Πολύ περισσότερο, όταν το κάνεις όχι λεγόντάς το ευθέως, αλλά με υπαινιγμούς και αιχμές, ερχόμενος και δημιουργώντας ένα κλίμα ότι ο Τατσόπουλος στην πραγματικότητα δεν είναι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι ένας ξένος, ο οποίος πρέπει να σηκωθεί και να φύγει.

Προφανώς αυτό που τους ενοχλεί είναι δύο πράγματα: πρώτον, ο ίδιος ο σταθμός, για τον οποίο θεωρούν αυτή τη στιγμή ότι είναι απόλυτα εχθρικός προς τον ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερον, προφανώς τους ενοχλούν οι απόψεις μου και αυτό το πολύ αφελές που λένε ότι δεν το συζητάω πρώτα στην κοινοβουλευτική ομάδα. Έχω ξαναπεί ότι η κοινοβουλευτική ομάδα συνέρχεται μόνο μία φορά το μήνα ή και πιο αραιά ακόμα. Αυτό το μοντέλο κόμματος δεν λειτουργεί το 2013. Μπορεί να λειτουργούσε το 1950, το 1960 ή το 1970, όταν λειτουργούσαν μόνο δύο σταθμοί.

Τελευταία δεν μου έχουν ζητήσει να γράψω στην «Αυγή». Παλαιότερα μου ζητούσαν, όταν ήταν πιο φιλικά τα αισθήματα. Και πάλι δεν με απασχολεί τι θα γράψω ή αν θα γράψω στην «Αυγή» ή σε οποιοδήποτε κομματικό όργανο, διότι ο διάλογος σε κομματικά όργανα – και δεν το λέω με κακοπιστία – κατά τεκμήριο είναι «εμείς τα λέμε και εμείς τα ακούμε».

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε και για τη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με τη διαγραφή του εξαιτίας της διαφοροποίησης του από την κομματική γραμμή λέγοντας,

«Κάθε κόμμα έχει τη δυνατότητα, το δικαίωμα και την υποχρέωση όποιον θεωρεί ότι δεν τον εκφράζει να τον διαγράψει. Πόσω μάλλον εάν θεωρεί ότι το υπονομεύει, οπότε πρέπει να διαγράψει τον βουλευτή αυτό. Από εκεί και πέρα, εάν αποφασίσει ότι αυτόν τον άνθρωπο δεν θέλει να τον διαγράψει, εκείνο που δεν έχει δικαίωμα – και αυτό γίνεται κατά κόρον στην Ελλάδα από όλα τα κόμματα και όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ – είναι να νιώθει για κάποιο λόγο, ορισμένοι στο κόμμα, ότι είναι persona non grata, αλλά δεν θέλει να τον διαγράψει για λόγους πρεστίζ. Ξεκινά τότε από ορισμένους ένα είδος κλεφτοπολέμου, παρενοχλήσεων, το οποίο αποσκοπεί στο να φύγει μόνος του, οπότε να είναι και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη. Να πουν «εντάξει, έφυγε αυτός μόνος του και εμείς δεν θέλαμε να τον διώξουμε». Θέλω να πω, λοιπόν, το εξής: δεν είμαι διατεθειμένος, για λόγους αξιοπρέπειας, γιατί τα τελευταία χρόνια οι βουλευτές όλων των κομμάτων λειτουργούν ως σάκοι του μποξ και ως αποδιοπομπαίοι τράγοι».

Τέλος ο Πέτρος Τατσόπουλος έδωσε και το στίγμα του για τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή επί της τροπολογίας του υπουργείου Υγείας.

«Η τακτική του μαντριού λέει ότι θα φέρουμε μια τροπολογία τη 12η ώρα και μετά επιμέρους τροπολογίες, τις οποίες θα είναι αδύνατο να μην τις ψηφίσει η αντιπολίτευση, διότι θα συμφωνεί μαζί τους, όπως τα κίνητρα για να πάνε γιατροί στις παραμεθόριες περιοχές ή για το νοσοκομείο Παίδων. Όλα τα άρθρα πριν τα φάρμακα, για να τα βάλουμε στο ίδιο σακί και να ψηφίσουμε με λογική take it or leave it.

 Όλο μαζί. Πώς είναι στο σούπερ μάρκετ τα ξυραφάκια, και τα πέντε μαζί και τα παίρνεις όλα ή κανένα; Εκεί λοιπόν αντέδρασε η αντιπολίτευση. Είπε ότι δεν μπορείς να μου λες να μην ψηφίσω τα τέσσερα άρθρα που συμφωνώ και να τα ψηφίσω όλα μαζί. Δεν μπορείς να μου λες ότι ψηφίζω «όχι», επειδή λέω «όχι» σε ένα άρθρο. Εκεί άρχισε η χάβρα… Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς είχε προηγηθεί, αλλά από τη στιγμή που όχι μόνο η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και οι ΑΝΕΛ είχαν πει ότι δεν μπορείς να με βάζεις να καταγράφεται ότι δεν ψηφίζω κάτι ενώ ψηφίζω. Ή ακόμη χειρότερο: ότι ψηφίζω κάτι ενώ δεν το ψηφίζω. Γιατί όλα αυτά τα θέματα δεν ήταν σχετικά μαζί τους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ