Τασούλας: Το μεγαλύτερο χειροκρότημα για την Φώφη Γεννηματά είναι αυτό που δεν θα ακούσει η ίδια, το σημερινό

Το ανθρώπινο και πολιτικό ήθος της Φώφης Γεννηματά σημείωσε ο πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Κωνσταντίνος Τασούλας υπογραμμίζοντας το ήθος και την προσωπικότητα της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

«Το μεγαλύτερο χειροκρότημα για την Φώφη Γεννηματά είναι αυτό που δεν θα το ακούσει η ίδια, το σημερινό και είναι το πιο σημαντικό, γιατί είναι το πιο ενσυνείδητο», τόνισε στον επικήδειο που εκφώνησε στην εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και συμπλήρωσε: «Υπέκυψε όπως όλοι στο πεπερασμένο της ανθρώπινης μοίρας και ευχόμαστε στους δικούς της ανθρώπους κάθε κουράγιο και υπομονή. Αρνιόταν να περιφέρει δεξιά κι αριστερά την ασθένεια της, παρά μόνο όταν ήταν για να δώσει δύναμη σε άλλους».

Ο πρόεδρος της Βουλής συμπλήρωσε πώς «η μοίρα του κάθε ανθρώπου αξίζει και μπορεί να γίνεται μοναδική. Και αυτό το στοιχείο στην Φώφη Γεννηματά, η αξιοπρέπεια και το παράδειγμα που έδινε, είναι που κρατά συγκινημένη όλη την κοινωνία, είναι που κρατά την χώρα σε εθνικό πένθος και όλους εμάς, ενωμένους, να μιλάμε θλιμμένοι για την εντιμότητα και το παράδειγμα της».

Εκθείασε την προσφορά και την πολιτική διαδρομή της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. «Γεννήθηκε μέσα στην πολιτική και μεγαλωμένη μέσα στον πρόλογο της μεταπολίτευσης, πήρε τον δρόμο της δημόσιας ανάμειξης, κρατώντας σκυτάλη από γερά υλικά, που όμως αυτό δεν την έφθανε και αισθανόταν ότι έπρεπε να την πάνε πιο μακριά. Η Φώφη Γεννηματά κατάλαβε όμως πως ό,τι ήθελε να το κάνει, θα το επιτύγχανε, παρά την σκληρή στροφή της μοίρας για την οικογένεια της και για την ίδια», τόνισε ο κ. Τασούλας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ