Τάκης Θεοδωρικάκος: Κανένα έγκλημα δεν μένει ανεξιχνίαστο – BINTEO

«Κανένα έγκλημα δεν θα μείνει ανεξερεύνητο και ανεξιχνίαστο» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, με αφορμή την σύλληψη στην Αλβανία του αποκαλούμενου ως «βιαστή με το τατουάζ», ο οποίος αμέσως μετά παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές, παρότι δεν υπάρχει σχετική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε πως είναι ειδεχθές το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται ο 45χρονος και αυτό κινητοποίησε τις Αρχές και των δύο χωρών. «Με την Αλβανία έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία σε αστυνομικό επίπεδο. Το ίδιο ισχύει και σε επίπεδο υπουργών Δημόσιας Τάξεως. Αυτό φάνηκε όταν προέκυψε το πρόβλημα με τον 45χρονο που είχαμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» συμπλήρωσε, ενώ επεσήμανε πως «δεν υπάρχει συμφωνία δικαστικής συνδρομής μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Αυτό είναι θέμα των δύο Υπουργείων Δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει συμφωνία και διότι η Αλβανία δεν είναι μέλος της ΕΕ».

«Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προκύπτει από αυτήν την υπόθεση. Κανένα έγκλημα δεν πρόκειται να μένει ανεξερεύνητο και ανεξιχνίαστο», τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, προσθέτοντας πως «κάναμε ότι έπρεπε σε αυτήν την περίπτωση και θα κάνουμε ότι πρέπει ώστε οι φερόμενοι ως δράστες να οδηγούνται στην Δικαιοσύνη».

Σχετικά με την υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε πως τηρείται η δέσμευση που έχει αναληφθεί από την αρχή που ξέσπασε το θέμα, σημειώνοντας πως «από την αρχή είπαμε “όλα στο φως” και ότι “η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος”, “οι δράστες θα αποδοθούν στην Δικαιοσύνη” και αυτό γίνεται με πολύ συγκροτημένο, οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο από την Ελληνική Αστυνομία».

Ανέφερε πως εδώ και εβδομάδες η έρευνα είναι στα χέρια της ανακρίτριας που κατευθύνει τις έρευνες, με την συνδρομή της Αστυνομίας και υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία πως όλοι οι φερόμενοι ως δράστες θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη».

Σχολιάζοντας αναφορές στον δημόσιο διάλογο, σχετικά με την πολιτική ταυτότητα εμπλεκόμενων στην υπόθεση της 12χρονης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε πως «είναι απολύτως αδιάφορα τα πολιτικά πιστεύω των δραστών.Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την Ελληνική Αστυνομία, για την Κυβέρνησή μας, ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους απαρέγκλιτα, χωρίς εξαίρεση, χωρίς διάκριση. Μας ενδιαφέρει μόνο ποια παράβαση υπάρχει, πόσο βαρύ είναι το παράπτωμα. Είναι μια βαθιά λαθεμένη αντίληψη το να κομματικοποιεί κανείς τη δυστυχία που έχει βιώσει ένα παιδί δώδεκα χρονών, που βιάστηκε και κακοποιήθηκε με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο. Η δικαιοσύνη πράττει το καθήκον της».

Τέλος, σημείωσε πως «είναι κρίσιμο ότι διεξάγονται επιχειρήσεις σε όλη την χώρα για την απόδοση χώρων που τελούν υπό κατάληψη, όπως αυτός στην Λάρισα. Υπάρχουν αρκετά τέτοια κτήρια ανά την χώρα, υπάρχει ένας σχεδιασμός που εκτελείται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, όπως δείχνει η παρέμβαση προ ημερών στην Πανεπιστημιούπολη και χθες στην Λάρισα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ