Τα Chinook της Αεροπορίας Στρατού προετοιμάζονται για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού

Χρήστος Μαζανίτης
Δημοσιογράφος

Γι’ ακόμη ένα χρόνο, οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο προσφοράς του κοινωνικού τους έργου προετοιμάζονται για την αντιπυρική περίοδο, με τα ελικόπτερα Chinook να έχουν ξεχωριστό ρόλο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει το δεύτερο μισό του Απριλίου, όμως οι Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται από τώρα για την αντιπυρική περίοδο.

Η Αεροπορία Στρατού, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ετοιμάζεται να συνδράμει στο έργο της εναέριας πυρόσβεσης με τα ελικόπτερα Chinook που διαθέτει, τα οποία εφοδιάζονται με τον ειδικό κάδο μεταφοράς και άφεσης νερού.

Η συνδρομή τους είναι καθοριστικής σημασίας όλα τα περασμένα χρόνια, με τα έμπειρα πληρώματα της Αεροπορίας Στρατού να έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους προς το κοινωνικό σύνολο ουκ ολίγες φορές.

Χαρακτηριστικός είναι ο απολογισμός του 2022, οπότε τα ελικόπτερα Chinook CH-47D επιχείρησαν σε 19 διαφορετικές περιπτώσεις, συμπληρώνοντας πάνω από 160 ώρες στον αέρα, στην καταπολέμηση δύσκολων δασικών πυρκαγιών.

Την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο, πραγματοποιήθηκαν στη λίμνη Υλίκη δοκιμαστικές πτήσεις αεροπυρόσβεσης από ελικόπτερο CH-47D του 2ου Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού (2ου ΣΥΑΣ).

Σκοπός της δράσης, ήταν η προετοιμασία των πληρωμάτων και η επικαιροποίηση των διαδικασιών, αναφορικά με την εκτέλεση αποστολών αεροπυρόσβεσης.

Δείτε φωτογραφίες:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ