Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παύλου Μπακογιάννη στο Ψυχικό

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παύλου Μπακογιάννη πραγματοποιήθηκαν απόψε στο άλσος, στο Ψυχικό,  που φέρει το όνομα του δολοφονημένου από τη “17 Νοέμβρη” πολιτικού. Στην τελετή παρούσα ήταν και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία έκανε και τα αποκαλυπτήρια.

Παρόντα στην τελετή ήταν τα μέλη της οικογένειας του Παύλου Μπακογιάνη, υπουργοί, πολιτικοί και φίλοι.

Από τις πιο δυνατές φωνές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν ένθερμος υποστηρικτής της πολιτικής σύνθεσης και υπέρμαχος της εθνικής συμφιλίωσης.

Η προτομή φιλοτεχνήθηκε από τον αείμνηστο γλύπτη Γιώργο Καλακάλα, και είναι το τελευταίο του έργο. Η προτομή είναι δωρέα του πρόξενου Νίκου Χριστογιάννη.

Μετά τα αποκαλυπτήρια της προτομής, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης έκανε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Η οικογένεια μου κι εγώ προσωπικά είμαστε βαθιά ευγνώμονες στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και σε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας απόψε. Είναι συγκινητικό που τόσες δεκαετίες μετά, μαζί με εμάς, δεν ξεχνάτε κι εσείς. Ζει στις καρδιές και στις ιδέες μας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ