ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τις αντιδράσεις καταθέτει τροπολογία για την επέκταση του έκτακτου επιδόματος των 600 ευρώ

Την κατάθεση τροπολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία θα αφορά στην επέκταση του επιδόματος των 600 ευρώ στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, της παιδείας και της καθαριότητας, προανήγγειλε σήμερα στην Βουλή κατά την συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2023, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

ΣΥΡΙΖΑ: Η τραγική εξέλιξη στην υπόθεση του Κώστα Φραγκούλη προκαλεί θλίψη και οργή

Απευθυνόμενος στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανέφερε: «Επειδή έχει γίνει πολύ μεγάλη σπέκουλα τις τελευταίες μέρες για τα 600 ευρώ, τα οποία δίνετε μόνο στους αστυνομικούς, που ξέρουμε για ποιους λόγους το δίνετε δεν πέφτουμε στην παγίδα σας. Εδώ και πάρα πολύ καιρό και πριν την τροπολογία είχαμε πει ότι αν κάποιοι χρειάζονται αυτό το επίδομα ήταν οι άνθρωποι της υγείας.

Είχα κάνει ανάρτηση μετά από 8 εβδομάδες στον Ευαγγελισμό για τον πατέρα μου και έλεγα ότι αν υπάρχει μια ομάδα που χρειάζεται αυτό το επίδομα είναι οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της υγείας. Στο επόμενο νομοσχέδιο εμείς θα καταθέσουμε τροπολογία για τα 600 ευρώ να δοθούν στους ήρωες της υγείας που ήταν δίπλα από τον κόσμο την περίοδο του covid και τώρα ακόμα. Να δοθούν στους ανθρώπους που μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά μας. Να δοθούν 600 ευρώ σε όλο το προσωπικό του ΕΣΥ και των εποπτευόμενων φορέων του υπ. υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των συμβασιούχων παντός τύπου. Να δοθούν στους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, όλων των βαθμίδων καθώς και στο επιστημονικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων.

ΣΥΡΙΖΑ: Διόρθωσε την ψήφο για το έκτακτο επίδομα σε αστυνομικούς και λιμενικούς – Μπερδεύτηκε η εισηγήτρια

Θα το ψηφίσετε; Ως υπουργός, ως γιατρός, καταλαβαίνετε την ανάγκη του κόσμου εκεί; Ένα ναι ή ένα όχι. Εκτός αν θέλετε να ακολουθήσετε τον Πρωθυπουργό σας και απλώς να αποχωρήσετε από την αίθουσα».

Βουλή: Ψήφισε «όχι» ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για το επίδομα 600€ των ενστόλων

Νωρίτερα σήμερα είχαν προκληθεί έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις στoν ΣΥΡΙΖΑ λόγω της ψήφισης της τροπολογίας για την παροχή έκτακτου επιδόματος ύψους 600 ευρώ στους ένστολους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Χαρακτηριστικό είναι το κείμενο με υπογραφές 270 μελών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κίνηση αυτή. «Η ψήφιση του προεκλογικού επιδόματος εξαγοράς των ενστόλων, από δυνάμεις της Αριστεράς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΚΚΕ, είναι μια πράξη που προκαλεί αποστροφή και έντονο προβληματισμό στον κόσμο της Αριστεράς» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κείμενο υπογραφών 270 μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Όχι στο όνομά μας!

Η χώρα μας στιγματίστηκε από μια ακόμη αστυνομική δολοφονία. Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου πέθανε χτυπημένος από αστυνομικά πυρά ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης. Η οργή και η απαίτηση για Δικαιοσύνη εκφράζονται με συγκεντρώσεις χιλιάδων ανθρώπων στους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και όλων των πόλεων. Είμαστε όλοι/ες εκεί!

Σε αυτή τη σημαδιακή μέρα βρήκε η κυβέρνηση να φέρει για ψήφιση το επίδομα των 600 ευρώ στην Αστυνομία. Είναι πρόκληση! Ειδικά, σε μια περίοδο που η Αστυνομία επιδίδεται συστηματικά σε άγρια καταστολή κάθε κοινωνικού αγώνα. Αστυνομία, Λιμενικό και παρακρατικοί μηχανισμοί, πραγματοποιούν τις εγκληματικές επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και στον Έβρο, με αποτέλεσμα αλλεπάλληλες καταδίκες της Ελλάδας. Με πιο πρόσφατη αυτήν του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το έγκλημα στο Φαρμακονήσι, επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η ψήφιση του προεκλογικού επιδόματος εξαγοράς των ενστόλων, από δυνάμεις της Αριστεράς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΚΚΕ, είναι μια πράξη που προκαλεί αποστροφή και έντονο προβληματισμό στον κόσμο της Αριστεράς. Αφού την εμφανίζει να ταυτίζεται με απεχθείς και καταδικασμένες από την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος όψεις του παλαιοκομματισμού, που καμιά σχέση δεν έχουν με την “ταξική μεροληψία” και την απαραίτητη ενίσχυση των πιο ευάλωτων στρωμάτων της κοινωνίας.

Αντί να τεθεί όρος και προϋπόθεση να επεκταθεί το επίδομα σε μια σειρά από κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων κυρίως στο χώρο της υγείας και της εκπαίδευσης, μαζί με το θέμα της γενικότερης αύξησης των μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε συνθήκες τρομακτικής μείωσης των εισοδημάτων, ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ΚΚΕ, ψήφισαν μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το επίδομα που επιβραβεύει κσι παροτρύνει τους “πραίτορες” του κ. Θεοδωρικάκου και του κ. Μητσοτάκη, να εκτελούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση το έργο της καταστολής και του αυταρχισμού. Αντί για μια δημοκρατική Αστυνομία στην υπηρεσία του Πολίτη, η ΝΔ υποθάλπει και ανέχεται μια Αστυνομία με συμπεριφορές ακραία αυταρχικές και αναίτια επιθετικές.

Όλοι και όλες που υπογράφουμε το κείμενο, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για αυτή τη στάση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Ζητάμε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που όταν ανακοινώθηκε το επίδομα το χαρακτήρισε μέσω του αρμόδιου τομεάρχη “μαυρογιαλουρισμό του κ. Μητσοτάκη”, να επανατοποθετηθεί επί του θέματος στη συζήτηση του προϋπολογισμού. Σε κάθε περίπτωση διακηρύσσουμε ότι πράξεις όπως αυτή μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους και δεν μας εκπροσωπούν.

Όχι στο όνομά μας»

Δείτε ΕΔΩ τους υπογράφοντες

ΣΥΡΙΖΑ: Διόρθωσε την ψήφο για το έκτακτο επίδομα σε αστυνομικούς και λιμενικούς

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου 2022, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να γίνει διόρθωση σχετικά με το έκτακτο επίδομα στους ένστολους. Σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την διόρθωση της ψήφου από «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ» υποστηρίζοντας ότι η κα Πούλου εκ παραδρομής καταψήφισε μπερδεύοντας την τροπολογία με άλλη στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζε λάθος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ