ΣΥΡΙΖΑ: Το… μενού της δεύτερης μέρας πριν από τον «μυστικό δείπνο» στις Σπέτσες

Οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το επόμενο διάστημα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο η αξιωματική αντιπολίτευση, απασχόλησαν τη δεύτερη μέρα των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στις Σπέτσες, στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη.

Οι σχεδιασμοί έχουν ορίζοντα το συνέδριο του Φεβρουαρίου αλλά και τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Κατά την έναρξη των εργασιών ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε το πλαίσιο και ανέφερε ότιπρόκειται για μία ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων και όχι για συνεδρίαση. Μάλιστα πρότεινε την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα εθνικό σχέδιο για το «ελληνικό όνειρο», όπως το χαρακτήρισε, με στόχο την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους.

Οι αρμόδιοι τομεάρχες παρουσίασαν τις δράσεις τους και τις προκλήσεις στον τομέα ευθύνης τους. Ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι η οικονομική πολιτική της ΝΔ δεν απαντά στην μεγάλη κρίση της ακρίβειας. Περιέγραψε την διεθνή κατάσταση και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και η κοινωνία και η οικονομία. Ο τομεάρχης αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης αναφέρθηκε στο σχέδιο για την Θεσσαλία και την πρόταση για τους νέους συνεταιρισμούς στην χώρα μας.

Η δεύτερη μέρα

Νωρίς το πρωί οι βουλευτές, αφού πήραν το πρωινό τους ξεκίνησαν για το σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη. Κάποιοι περπάτησαν στην παραλία και κάποιοι μεταφέρθηκαν με βαν από το ξενοδοχείο στο σπίτι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια πήγαν στο σπίτι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ όπου η συνάντηση είναι μαραθώνια. Το μεσημέρι έγινε ένα διάλλειμα περίπου 2 ωρών για φαγητό. Τα διαλλείμματα για τους καπνίζοντες έγιναν πιο αραιά προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Μετά το τέλος των σημερινών εργασιών, νωρίς το βράδυ οι βουλευτές και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δειπνήσουν σε εστιατόριο του νησιού. Ωστόσο δεν έχει «διαρρεύσει» το όνομα του εστιατορίου καθώς φαίνεται ότι δεν θέλουν να καλυφθεί το δείπνο από δημοσιογράφους και φωτογράφους.

Ανησυχία για το απαγορευτικό

Με μία μέρα καθυστέρηση έφτασαν οι κυρίες Νίνα Κασσιμάτη, Αθηνά Λινού, Ρένα Δούρου και Έλενα Ακρίτα. Υπενθυμίζεται ότι η Έλενα Ακρίτα δεν αναμενόταν να παρευρεθεί. «Αποφάσισα όμως εγώ να βάλω την κομματική μας συσπείρωση πάνω από τις όποιες ενστάσεις», είπε η Έλενα Ακρίτα.

Οι μοναδικοί που βγήκαν από την κατοικία του σπιτιού του Στέφανου Κασσελάκη ήταν οι γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγγου και  Όθων Βασιλειάδης οι οποίοι είχαν επαφές μου παράγοντες του νησιού.«Πολύς κόσμος αναρωτήθηκε γιατί γίνεται αυτό το διήμερο. Αυτό είναι μία πρακτική που συνηθίζεται παρά πολύ στο εξωτερικό», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όθων Παπαδόπουλος. 

Στην οικία Κασσελάκη, έφτασε και μία ανθοδέσμη από την Ευγενία Φραγκιά, δήμαρχο του νησιού, προς τον πρόεδρο του κόμματος.

Οι διαδικασίες φαίνονται να επισπεύδονται, καθώς οι βουλευτές επιθυμούν να φύγουν από το νησί το αργότερο αύριο το πρωί, ώστε να προλάβουν τυχόν απαγορευτικό απόπλου, καθώς αναμένεται επιδείνωση του καιρού και ενίσχυση των ανέμων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ