ΣΥΡΙΖΑ: Την Κυριακή η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδικασίες διαδοχής στο κόμμα μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία. Όπως έγινε γνωστό η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.

Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου, όπου παλαιότερα στεγαζόταν η ΔΗΜΑΡ.

Τα μέλη της Γραμματείας αναμένεται να εξετάσουν το χρονοδιάγραμμα των διεργασιών για την εκλογή νέου προέδρου και τον ορισμό των νέων στόχων του κόμματος.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, πιθανώς μαζί με κάποια στελέχη ακόμα θα αναλάβει το οργανωτικό κομμάτι για να προχωρήσουν οι συνεδριακές διαδικασίες και εκεί στο συνέδριο να κλειδώσει και η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου. Ημερομηνία αναζητείται για τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής πιθανότατα για μία από τις δύο επόμενες Κυριακές.

Σε αυτές τις συνεδριάσεις θα ξεκαθαριστεί και ποια θα είναι ή ποιες θα είναι οι προτάσεις για το συνέδριο, αν θα έχουν μορφή διαρκούς συνεδρίου δηλαδή να τρέξουν οι διαδικασίες με τους προηγούμενους συνέδρους με πιο γρήγορο ρυθμό ή αν θα ληφθούν αποφάσεις για ένα έκτακτο συνέδριο με ανάδειξη νέου συνέδρων, διαδικασία που θα αφορά στο φθινόπωρο πλέον ή και πιο μετά και από την οποία θα προκύψει και η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου από τη βάση. Δεν είναι απίθανο όπως δείχνουν τα δεδομένα αυτή την ώρα να θεωρείται πάρα πολύ δύσκολη μία εκλογική διαδικασία μέσα στο καλοκαίρι.

Τη Δευτέρα πάντως θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα προκειμένου να εκλέξει τον μεταβατικό ή τη μεταβατική επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ