ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτο «crash test» η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – Έντονες διεργασίες για την επόμενη ημέρα

Την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να είναι το πρώτο crash test για την επόμενη ημέρα μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος.

Παναγιώτης Ρήγας στον ΑΝΤ1: Δεν φοβάμαι τίποτα για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα – ΒΙΝΤΕΟ

Στην Πολιτική Γραμματεία θα γίνουν οι πρώτες συνεννοήσεις και διεργασίες για τον «οδικό χάρτη» μέχρι την εκλογή νέας ηγεσίας και θα φανεί αν θα υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις.

Θα κατατεθούν, πιθανότατα, προτάσεις για τη διεξαγωγή του συνεδρίου που θα «κλειδώσει» και τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Δημοσκόπηση: Μόνο 2 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με την παραίτηση Τσίπρα

Τη Δευτέρα, θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα αφορά στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ και στην εκλογή επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας, ενόψει της διαδικασίας των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Μέσα στις επόμενες μέρες, μία από τις δύο επόμενες Κυριακές, θα διεξαχθεί πιθανότατα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Η Κεντροαριστερά σε αχαρτογράφητα νερά – Το ΠΑΣΟΚ κλείνει τις πόρτες στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές

Σε σχέση με τις συνεδριακές διαδικασίες και την εκλογή προέδρου, φαίνεται να υπάρχουν δύο βασικά σενάρια:

Το πρώτο, προβλέπει να «τρέξουν» οι διαδικασίες τουλάχιστον για την εκλογή προέδρου σύντομα, μέσα στον Ιούλιο, ακόμη και αν θα έχει προηγηθεί μία διαδικασία ενός διαρκούς συνεδρίου – «εξπρές».

Φαίνεται, ακόμη, να αναπτύσσεται ένα δεύτερο σενάριο από αρκετά στελέχη για συνεδριακή διαδικασία που θα «τρέξει» τον Σεπτέμβριο και κάλπη που θα στηθεί στις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν μετά τη συνεδριακή διαδικασία του Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, περισσότερα θα γίνουν γνωστά μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Το σίγουρο είναι στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν βηματισμό μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την ηγεσία. Τα συναισθήματα και η φορτισμένη ατμόσφαιρα αρχίζουν σιγά – σιγά να δίνουν τη θέση τους στην αναδιοργάνωση για τις αντιπολιτευτικές υποχρεώσεις και την άμεση ανάγκη να «τρέξουν» οι διαδικασίες ανάδειξης νέας ηγεσίας.

Ποιοι θα κατέβουν στον «στίβο» της διαδοχής

Στην πρώτη της δημόσια τοποθέτηση για την επόμενη μέρα, η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε «παρούσα» με μια ανάρτηση, όπου χαρακτηρίζει τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα και για την Aριστερά παγκοσμίως τον Αλέξη Τσίπρα. «Μαζί του θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνες για τους πολλούς, για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας, για μια κοινωνία αξιοπρέπειας».

Τέλος στα σενάρια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Δεν θα θέσω υποψηφιότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά στον Realfm 97,8.

Στον «στίβο» της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα εκτιμάται ότι θα κατέβει ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος έχει φιλοτεχνήσει ένα κεντροαριστερό προφίλ, ενώ οι μετοχές του εργατολόγου, Διονύση Τεμπονέρα έχουν ανέβει εντός του ΣΥΡΙΖΑ αν και το μειονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν πρόκειται για εκλεγμένο βουλευτή. Χθες στο «παιχνίδι» μπήκε και το όνομα της πρώην Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ