ΣΥΡΙΖΑ: Mετράει μέρες η κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Mετράει μέρες η κυβέρνηση

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

 

Μετρημένες μέρες «δίνει» στη νέα δικομματική πλέον κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, που… ακονίζει τα μαχαίρια του για ακόμα πιο αιχμηρή αντιπολίτευση το επόμενο διάστημα. Το χαρτί της πρότασης μομφής πάντως, το κρατά ως… όπλο στην φαρέτρα του, με υψηλόβαθμα στελέχη της Κουμουνδούρου να διευκρινίζουν πως θα αξιοποιηθεί όταν κριθεί αναγκαίο και όχι προς συσπείρωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Στην Κουμουνδούρου, ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με το Μέγαρο Μαξίμου, κάνοντας λόγο για «παλιά και φθαρμένα υλικά του δικομματισμού» που συνθέτουν το νέο κυβερνητικό σχήμα, επιμένοντας πως μόνος στόχος του είναι η κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και των νέων. Μιλούν για «εκτελεστές μνημονιακών συμβολαίων» και προβλέπουν κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων, ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα και νέα μέτρα που θα μειώσουν περαιτέρω τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων. Ως εκ τούτου, κάνουν λόγο για κυβέρνηση με σύμβαση «μνημονιακού έργου» και άρα «κυβέρνηση ορισμένου χρόνου».

Για «κυβέρνηση που ξεκινάει χωρίς καύσιμα και τα όσα έχουν απομείνει είναι νοθευμένα», μιλά εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης, προεξοφλώντας και εκείνος πως τα επόμενα βήματά της θα είναι το κλείσιμο νοσοκομείων και η ακόμα μεγαλύτερη μείωση στις συντάξεις. Ερωτηθείς δε, για τη στάση της ΔΗΜΑΡ, την καλεί εμμέσως να «ολοκληρώσει» το βήμα που έκανε, αποαστασιοποιούμενη πλήρως πολιτικά από το μνημόνιο και οριοθετούμενη απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές…

Σχολιάζοντας τη νέα συγκυβέρνηση, δεν είναι λίγα τα στελέχη που θυμίζουν τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά προ έτους, όταν προεκλογικά διαβεβαίωνε ότι δεν θέλει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ, καθώς αυτό θα εξυπηρετούσε μόνο την Ιπποκράτους, τη διαπλοκή και τα εξωθεσμικά κέντρα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν προς όφελος του ελληνικού λαού.

Εν τω μεταξύ, στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να συντηρούν στην επικαιρότητα το θέμα της ΕΡΤ, αποδίδοντάς του ιδιαίτερη σημασία. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως την πρώτη του ερώτηση ως υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δέχθηκε χθες ακόμα από τον γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση, ο Παντελής Καψής. Υπό τον τίτλο «Ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης σχετικά με την ΕΡΤ», ο κ.Βούτσης ζητά να μάθει:

– Αν θα ζητηθεί να ανασταλεί ο διαγωνισμός για τον πάροχο ψηφιακού σήματος και την διάθεση του ψηφιακού φάσματος συχνοτήτων, προκειμένου να λάβει μέρος η δημόσια ραδιοτηλεόραση, ή θα παραχωρηθεί χωρίς ενδοιασμό στη «μονοπωλιακή διαχείριση γνωστών ιδιωτικών συμφερόντων».

– Αν θα συνεχίσει ο νέος υφυπουργός να παρανομεί ή θα εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για άμεση επανεκπομπή του σήματος και επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Θυμίζει ακόμα την καθυστέρηση στην εισαγωγή προς συζήτηση στη Βουλή των σχετικών σχεδίων νόμου για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

– Αν έχει συνυπολογιστεί ποιο είναι το συνολικό κόστος και η οικονομική ζημία που προκύπτει για το ελληνικό δημόσιο από την απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ, σχετικά με τις αποζημιώσεις των 2.650 εργαζομένων, τις ρήτρες συμβολαίων, την ακύρωση συμφωνιών παραγωγών προγράμματος και τις πάσης φύσεως αποζημιώσεις.

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ