ΣΥΡΙΖΑ: Η ΕΥΠ ή ιδιώτης παρακολουθούσε μη αρεστούς υπαλλήλους της ΕΥΠ με το Predator;

«Ένα ζοφερό σκηνικό που παραπέμπει σε μεθοδεύσεις αυταρχικών καθεστώτων αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνεται στον Πρωθυπουργό και αναφέρει: «κ. Μητσοτάκη η ΕΥΠ ή ιδιώτης παρακολουθούσε μη αρεστούς υπαλλήλους της ΕΥΠ με το Predator;»

«Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Θανάση Κουκάκη και υπάλληλοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που ως… αντιφρονούντες μπήκαν στον «πάγο», άρχισαν να παρακολουθούνται μέσω συστήματος Predator. ​

Αυτό σημαίνει πως είτε η ΕΥΠ παρακολουθούσε την ΕΥΠ, είτε κάποιος ιδιώτης παρακολουθούσε στοχευμένα υπαλλήλους της ΕΥΠ, με πληροφόρηση ή και εντολή «από μέσα».

Τα τρία τελευταία χρόνια, όπως αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα, η ΕΥΠ εκφυλίστηκε. Από υπηρεσία που έχει ως στόχο το ποινικό έγκλημα και τη θωράκιση της εθνικής ασφάλειας μετατράπηκε σε πεδίο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών σκοτεινών παρακρατικών κύκλων.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ως πολιτικός υπεύθυνος της ΕΥΠ θα πρέπει άμεσα να δώσει απαντήσεις. Διαφορετικά θα αποδέχεται σιωπηλά ότι είναι ο εμπνευστής αυτών των τριτοκοσμικών καταστάσεων, που μόνο σε φιλελεύθερη ευρωπαϊκή Δημοκρατία δεν συναντά κανείς», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ