ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Αυγενάκη: Θεωρούν Περιφέρειες και δήμους ως κομματικά τσιφλίκια

Απάντηση στα όσα δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως οι δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη “είναι αποκαλυπτικές, για την αντίληψη της ΝΔ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση”.

Η Κουμουνδούρου σχολιάζει ότι “θεωρούν τις Περιφέρειες και τους δήμους ως κομματικά τσιφλίκια και φέουδα” και προσθέτει: “Η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποδείξει, εδώ και δεκαετίες, ότι σέβονται τις δημοκρατικές διεργασίες των τοπικών κοινωνιών, τις κατά τόπους προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασίες. Η μεγάλη τομή της θέσπισης της απλής αναλογικής στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, είναι αδιάψευστος μάρτυρας”.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε αναφέρει ότι “δεν έχει προηγούμενο κυβερνών κόμμα να εκφράζει δημοσίως τη στήριξή του σε δεκάδες υποψηφίους δημάρχους στην Ελλάδα και εκείνοι να απαντούν ‘απεταξάμην’ και ‘μακριά από μας” για να προσθέσει ότι “οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις αναρίθμητων δημάρχων ανά τη χώρα που δηλώνουν ότι δεν θέλουν να έχουν καμία απολύτως σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλη μια βροντερή ένδειξη της επερχόμενης ήττας του και της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έρχεται στη χώρα. Ως εκ τούτου όλοι αντιλαμβάνονται γιατί ο κ. Τσίπρας έκανε χθες πως δεν άκουσε το ερώτημα ‘πόσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα εκλεγούν περιφερειάρχες’ γιατί η ειλικρινής απάντηση είναι ‘μάλλον κανένα’”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.