ΣΥΡΙΖΑ εναντίον κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον κυβέρνησης 

 

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

 

Νέα επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του χθες, μετά από τη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στο Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα, διαψεύδει τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να έχει ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας και ρίχνει το βάρος στη σημερινή απεργία.

Για περιορισμό των διεθνών επαφών της χώρας στο επίπεδο της επικοινωνιακής διαχείρισης «για τη δημιουργία μίας επίπλαστης εικόνας αισιοδοξίας που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», κατηγορεί τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας δεν μπορούν να έρθουν μέσα από την συνέχιση της «καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας που εξαθλιώνει την Ελλάδα και αποδομεί συνολικά την Ευρώπη».

«Δεν μπορούν να έρθουν από έναν πρωθυπουργό και από μία κυβέρνηση δεσμευμένους στα μνημόνια, που δεν εκμεταλλεύτηκαν ούτε το λάθος του ΔΝΤ στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι παραμένει «άφωνη» στο ευρωπαϊκό επίπεδο, χωρίς να προβάλει καμία θέση για μία κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση. 

Την ίδια ώρα, και δεδομένου ότι ο Γάλλος πρόεδρος δεν συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα, στενοί συνεργάτες του τελευταίου διαβεβαιώνουν ότι ουδέποτε εκείνος ζήτησε συνάντηση από τον Φρανσουά Ολάντ, οπότε δεν τίθεται θέμα «απόρριψης» κάποιου τέτοιου αιτήματος. Διαψεύδουν μάλιστα και σχετικά δημοσιεύματα, εντάσσοντάς τα στον «πόλεμο» που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, Τετάρτη, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, η Κουμουνδούρου «σηκώνει ψηλά» το θέμα των κινητοποιήσεων, καλώντας τους πολίτες σε μαζική όσο και ειρηνική διαμαρτυρία. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση, ενώ σε δηλώσεις του εκεί, αναμένεται να αναφερθεί εκ νέου στην ανάγκη ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής και να καταφερθεί κατά της κυβέρνησης και της επιλογής της -κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- να μην αξιοποιήσει διαπραγματευτικά την παραδοχή του «λάθους» από τους δανειστές μας. 

Συνεργάτες του, πάντως, αναμένουν με ενδιαφέρον τη σημερινή συγκέντρωση, προκειμένου να εκτιμήσουν το «κλίμα» που διαμορφώνεται στην κοινωνία, μετά από την θέση σε ισχύ των τελευταίων μέτρων της κυβέρνησης. Ερωτηθέντες για τις παλιότερες δηλώσεις του Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, περί «προβοκάτσιας» που αναμένεται εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζουν με νόημα ότι δεν υπήρξε καμία τοποθέτηση εκ μέρους της κυβέρνησης, αλλά και την απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια σε ερώτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά ότι «δεν γνώριζε το θέμα», όταν η Κουμουνδούρου είχε ήδη εκδώσει δύο επίσημες ανακοινώσεις για αυτό.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ