Συρίγος στον Realfm 97,8 για Ουκρανία: Παραβίαση του διεθνούς δικαίου όπως και η τουρκική εισβολή στην Κύπρο το ’74

Ο υφυπουργός Παιδείας και αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, Άγγελος Συρίγος, δήλωσε στον Realfm 97,8 ότι “η Ρωσία σίγουρα έχει χτυπήσει βασικές υποδομές άρα ετοιμάζεται για επίθεση. Έχει χτυπήσει την αντιαεροπορική άμυνα της χώρας, τα αεροδρόμια και σημεία υποδομών. Τώρα αν ο στόχος είναι η καθολική εισβολή ή οι περιοχές στην ανατολική Ουκρανία θα το διαπιστώσουμε τις επόμενες ώρες”.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα σημείωσε ότι “αν θυμηθούμε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν το απόγευμα της Δευτέρας, ο Πούτιν είπε ευθέως ότι δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της Ουκρανίας. Δηλαδή είπε ότι η Ουκρανία είναι ένα ιστορικό λάθος, που το δημιούργησε η Σοβιετική Ένωση, ότι Ουκρανοί και Ρώσοι ανήκουν στο ίδιο έθνος, άρα Ουκρανία δεν υπάρχει. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό”.

“Έχουμε παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας ενός κράτους και μάλιστα με τρόπο ωμό. Η κατάσταση είναι “Τουρκία εισβολή στην Κύπρο το 1974″. Είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου όπως είναι και η τουρκική εισβολή το ’74” υπογράμμισε.

“Αποδείχθηκε αυτή τη φορά ότι οι Αμερικανοί είχαν 100% δίκιο σε αυτά που έλεγαν. Περιλαμβάνω και τον εαυτό μου σε αυτούς που απέτυχαν στην πρόβλεψη. Δεν πίστευα ότι ο Πούτιν θα επιχειρούσε επέμβαση στην Ουκρανία, αντιθέτως οι Αμερικανοί από τον Νοέμβριο περνούν πληροφορίες προς όλες τις συμμαχικές χώρες, οι οποίες κατατείνουν ότι θα πάει σε επέμβαση και αποδείχθηκε ότι είχαν δίκιο” ανέφερε ο κ. Συρίγος.

“Ο Ερντογάν αυτή τη στιγμή παρακολουθεί εξαιρετικά προσεκτικά τι συμβαίνει με την αντίδραση της Δύσης, αν για την Ουκρανία που έχει στραφεί όλη η προσοχή του κόσμου, δεν υπάρξει σοβαρή διεθνής αντίδραση, πλην των οικονομικών αντιμέτρων, τότε ο Ερντογάν θα πάρει το μήνυμα ότι μπορεί να προβεί σε κάποιες κινήσεις πιο επιθετικές στην ανατολική Μεσόγειο, δεδομένου ότι η Τουρκία δεν είναι από την άλλη πλευρά αλλά μέσα στο ΝΑΤΟ και τμήμα της Δύσης εντός εισαγωγικών. Επομένως ότι συμβαίνει στην Ουκρανία μας αφορά άμεσα γιατί έχουμε το Κυπριακό και έχουμε και τον Ερντογάν που παρακολουθεί για να μιμηθεί τον Πούτιν αν μπορέσει στο μέλλον” επεσήμανε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ