Συνήγορος Δημοσίου:Ο Άκης ικετεύει μόνο για τη Βίκυ

Συνήγορος Δημοσίου:Ο Άκης ικετεύει μόνο για τη Βίκυ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη δίκη για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, όταν η τρίτη εκ των των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, Αναστασία Μενδρινού, στην αγόρευσή της χαρακτήρισε “άθλια” τη στάση του πρώην υπουργού και είπε ότι “δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για καμία πράξη”.

Αντίθετα, η συνήγορος του δημοσίου χαρακτήρισε “γενναία” την Αρετή Τσοχατζοπούλου για τη στάση που κράτησε στο δικαστήριο, παρότι όπως είπε,  “ήξερε, για τα μαύρα χρήματα”.

“Η στάση της δείχνει γενναιότητα, σε αντίθεση με την άθλια στάση του πατέρα της ,ο οποίος δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για καμία πράξη. Βλέπει τον πατέρα της να ικετεύει καθημερινά τους δικαστές για την αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη και ούτε μισή φορά να μην κάνει το ίδιο για το παιδί του, που είναι και η ίδια μητέρα τριών ανηλίκων παιδιών” τόνισε, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος της φώναξε “σαν δεν ντρέπεστε”. 

 

Αιχμηρη ήταν η τοποθέτηση της συνηγόρου απέναντι στους ισχυρισμούς της Βίκυς Σταμάτη, λέγοντας ότι η κατηγορουμένη έκανε “φιλότιμες προσπάθειες να πείσει ότι είναι θύμα ανάλγητων δημοσιευμάτων” και ότι “η ίδια έκανε αγορές σαν μέση Ελληνίδα”.

“Όμως, η μέση Ελληνίδα δεν κάνει επισκευές 1.300.000 ευρώ σε σπίτι που δεν της ανήκει, ούτε έχει τζιπ 80.000 ευρώ”, πρόσθεσε η κυρία Μενδρινού.

Αναφερόμενη στον εξάδελφο και συγκατηγορούμενο του πρώην υπουργού, Νίκο Ζήγρα, η συνήγορος ανέφερε ότι “απεδείχθη αναντικατάστατος, γιατί όταν έφυγε άρχισαν οι βεβιασμένες κινήσεις και όλα πήγαν στραβά”.

Ωστόσο, σημείωσε, ο Νίκος Ζήγρας βοήθησε το έργο της Δικαιοσύνης, κάτι που θα αξιολογηθεί -όπως ανέφερε- από το δικαστήριο.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ