Συνεδριάζει το μεσημέρι η Επιτροπή Κανονισμού – Πιθανό ακόμη και το αδιέξοδο

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από την αντιπολίτευση συνεδριάζει στις 2 το μεσημέρι η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής στο πλαίσιο της κυβερνητικής βούλησης να βρεθεί η σανίδα σωτηρίας για τον Πάνο Καμμένο και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

«Η συνεδρίαση θα αφορά στην ενίσχυση του ρόλου των κομμάτων και όχι σε αλλαγή στις συνθέσεις και την οντότητα των κοινοβουλευτικών ομάδων» είπε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της Παρασκευής πως δεν θα υπάρξει αλλαγή στο όριο και την προέλευση των βουλευτών για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικών Ομάδων αλλά μόνο αναγνώριση κάποιων “προνομίων” σε αρχηγό κόμματος ανεξαρτήτως αν συνεχίζει να διατηρεί την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

«Στη μελαγχολική μας Δημοκρατία, ο πρόεδρος της Βουλής προκαλεί θλίψη γιατί, αντί να ασκεί με στοιχειώδη αξιοπιστία τα καθήκοντά του, κοιτάει με ποια κλωστή θα μπαλώσει τα ρετάλια με τα οποία είναι φτιαγμένη μία κυβέρνηση “κουρελού”» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ελπίζω ο κ. Βούτσης να μην συναινέσει στις απαιτήσεις του Μαξίμου. Αυτή η κυβέρνηση, αυτή η παρέα δεν έχει καμία σχέση με ό,τι είναι προοδευτικό», σχολίασε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Αν σε αυτά προστεθεί και το πολύ βαρύ κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πάνο Καμμένο κανένας δεν θα πρέπει να αποκλείει ακόμα και το αδιέξοδο.

Εξ ου και το Προεδρείο της Βουλής απέφυγε να εντάξει τις προωθούμενες αλλαγές στο κείμενο με τις προτάσεις του Προέδρου αφήνοντας τον διάλογο να εξελιχθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Αν μάλιστα ο κ. Καμμένος προχωρήσει σε διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου όπως προανήγγειλε την Παρασκευή τότε η διάλυση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ θα πρέπει να θεωρείται θέμα ωρών.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ