Συνάντηση Μητσοτάκη με τον καθηγητή από το Ισραήλ για το φάρμακο κατά του κορονοϊού

Συνάντηση με τον καθηγητή Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ, Ναντίρ Αρμπέρ έχει στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνάντηση πραγματοποιείται με φόντο την εντατική προετοιμασία για την έναρξη των κλινικών δοκιμών και στη χώρα μας του ισραηλινού φαρμάκου κατά του κορονοϊού.

Ο καθηγητής Αρμπέρ βρίσκεται στην Ελλάδα από την Τετάρτη και είχε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενόψει της εκκίνησης της κλινικής μελέτης σε δύο δημόσια νοσοκομεία, το “Αττικόν” και “Σωτηρία”. Τον κ. Αρμπέρ υποδέχτηκαν αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο επικεφαλής της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος συμμετέχει και στη σημερινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Τη συμμετοχή της Ελλάδας στο επιστημονικό project για το ισραηλινό φάρμακο που δοκιμάζεται με ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε ασθενείς με COVID-19 είχε προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις του με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Ισραήλ.

Το φάρμακο είναι εισπνεόμενο και κατά την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών δεν προκάλεσε καμία παρενέργεια στους ασθενείς που το έλαβαν, όπως ο Ναντίρ Αρμπέρ έχει αναφέρει. Παράλληλα, είχε τονίσει πως το φάρμακο είχε θετική επίδραση στην εξέλιξη της υγείας των ασθενών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ