Σβίγκου στον Realfm 97,8: Η ομιλία Καραμανλή «αδειάζει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Για τη νέα αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, για την ομιλία Καραμανλή αλλά και για την εκλογή της ως Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή, η Ράνια Σβίγκου.

Για τη νέα αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, η Ράνια Σβίγκου δήλωσε ότι «είναι αδιανόητο να μαθαίνει ο ελληνικός λαός και τα κόμματα από τον κ. Σολτς τη νέα αποστολή πολεμικού υλικού. Δείχνει τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται η ΝΔ στα κρίσιμα ζητήματα. Σε  μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες γίνεται πολύ εκτενής συζήτηση στα εθνικά κοινοβούλια».

Η κα Σβίγκου σχετικά με τα τεθωρακισμένα είπε ότι «εμείς διαφωνούμε με τις εν κρυπτώ αποφάσεις και την αλαζονεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία δεν δείχνει διάθεση να συζητήσει με τον οποιοδήποτε, είτε με τα κόμματα ή και με τα θεσμικά όργανα».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «πρέπει να είμαστε στο πλευρό των συμφερόντων της Ελλάδας και στο πλευρό των συμφερόντων για την ειρήνη».

Η κα Σβίγκου χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσα την ομιλία Καραμανλή και τη χρονική στιγμή που επέλεξε να κάνει την παρέμβασή του.

«Η έμμεση κριτική του για τη στάση της Ευρώπης προφανώς αγγίζει και την Ελλάδα όταν λέει ότι η Ευρώπη πρέπει πρώτα να σταθεί στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων και ότι θα πρέπει να πιεστεί ιδιαίτερα η Ρωσία για τον άμεσο τερματισμό της εισβολής» είπε η νέα Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

«Ακόμη και στα Δεξιά του ελληνικού πολιτικού σκηνικού υπάρχουν φωνές μετριοπάθειας που αναδεικνύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας. Η ομιλία Καραμανλή με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, «αδειάζει» την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Σχολίασε ότι «η ομιλία Καραμανλή παίρνει σαφείς αποστάσεις από τη Δύση στον βαθμό που η Δύση δεν κάνει τα πάντα για να τερματιστεί η ρωσική εισβολή».

Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις, είπε μεταξύ άλλων ότι «είναι δεδομένη η ανάγκη προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και το απαράδεκτο των δηλώσεων Ερντογάν όμως πρέπει να συζητάμε τι κάνει η χώρα μας».

Σε ερώτηση γιατί την επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας και την πρότεινε για Γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος, η κα Σβίγγου απάντησε ότι «θέλησε να δώσει ένα μήνυμα σύνθεσης και ενότητας, ένα μήνυμα έμπρακτης αναγνώρισης της ανάγκης να υπάρχει 50-50 στην εκπροσώπηση των φύλων και έβαλε και το στοιχείο που είναι πολύ θετικό ότι δεν πρέπει ο γραμματέας να τρέχει για τον σταυρό ή να είναι βουλευτής». Η ίδια πρόσθεσε ότι «πάντοτε εξέφραζα τις συλλογικές απόψεις».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ