Στυλιανίδης στον Realfm 97,8: Ισχυρό «καμπανάκι» για την Ελλάδα η άνοδος του μειονοτικού κόμματος σε 2 νομούς της Θράκης

Για τις ευρωεκλογές, το μήνυμα που έλαβε η ΝΔ από τους πολίτες αλλά και την άνοδο του μειονοτικού κόμματος σε 2 νομούς της Θράκης μίλησε ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, Ευρυπίδης Στυλιανίδης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real fm 97,8 και τον Αντώνη Δελατόλλα.

Ειδικά για τα εκλογικά ποσοστά του μειονοτικού κόμματος στη Θράκη ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης ανέφερε ότι «το ζήτημα είναι εθνικό. Το καινούργιο στοιχείο που έχουμε σε αυτή την εξέλιξη είναι η σύμπραξη με κάποιους τύπους οι οποίοι ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα από την μια και κάποιους άλλους που λένε ότι εκπροσωπούν τουρκική μειονότητα στη Θράκη από την άλλη. Και τα δύο είναι κόντρα στο διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες και έπρεπε να ληφθεί μέριμνα εξ αρχής. Ξέρετε την ανοχή μου και την επιμονή μου στην ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία. Δεν μπορεί, όμως, να προσέρχεται ένα σχήμα στις εκλογές το οποίο να δηλώνει ευθαρσώς ότι αμφισβητεί την εθνική κυριαρχία, αμφισβητεί το διεθνές δίκαιο, αμφισβητεί τις διεθνείς συνθήκες και να περνάει αυτό αδιάφορα».

Και συνέχισε: «Σαφώς κάνουν μία επίδειξη δύναμης εκεί πέρα οι τουρκικές παρακρατικές δυνάμεις. Όταν βγαίνει η κυρία Ασάφογλου και λέει όποιοι μας ψήφισαν δηλώνουν ότι είναι Τούρκοι τους απαντώ ότι τα 2/3 της μειονότητας που δεν την ψήφισαν δηλώνουν επομένως ότι είναι Έλληνες ευρωπαίοι πολίτες. Αυτό είναι πολιτική χυλόπιτα».

«Δεν μπορεί να αδιαφορεί η συντεταγμένη πολιτεία και αυτό αφορά και την δικαιοσύνη και να εγκρίνει σχηματισμούς που εκ προοιμίου δηλώνουν θέσεις οι οποίες είναι αντίθετες στο δίκαιο και στο Σύνταγμα. Δεν μπορεί να αδιαφορεί η πολιτεία, οι άλλες δύο εξουσίες, η νομοθετική και η εκτελεστική όσον αφορά στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην Θράκη για να αντιμετωπιστεί αυτή τη στιγμή η δημογραφική αποδυνάμωση και η προκλητική στάση κάποιων μηχανισμών της γείτονος στην περιοχή διότι με αυτό τον τρόπο καταστρέφεται το ανοιχτό δημοκρατικό μοντέλο που με πολύ κόπο χτίσαμε όλοι μαζί, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, τα τελευταία χρόνια της μεταπολίτευσης στην περιοχή. Είναι ένα καμπανάκι πολύ ισχυρό προς την Ελλάδα και αν δεν το λάβει υπόψη θα το βρει μπροστά της», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Παράλληλα ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκε και στα μηνύματα της ευρωκάλπης. «Πρώτο ισχυρό μήνυμα των εκλογών ήταν το 1,5 εκατομμύριο Ελλήνων που δεν πήγαν στις κάλπες. Και δεν πήγαν στις κάλπες όχι για να πάνε για μπάνιο αλλά για να στείλουν μήνυμα στις πολιτικές ηγεσίες. Εδώ υπάρχει μία απόσταση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και της κοινωνίας. Και αυτό πρέπει να το δούμε όλοι μαζί. Ο λαϊκισμός από την μια και ο ελιτισμός έχουν κάνει το κακό που φοβόταν κάποτε ο Μάνος Χατζιδάκις ότι μπορεί να πάθει η δημοκρατία, έδιωξαν τους πολίτες μακριά από την πολιτική», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Μάλιστα εξήγησε ότι κακώς η ΝΔ είχε θέσει προεκλογικά αριθμητικό πήχη. «Έπρεπε να βάλει πολιτικό πήχη για να μην περάσει από κάτω όπως και πέρασε. Η ΝΔ είναι κυρίαρχη αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Αυτό το πιστώνεται απόλυτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την βοήθεια και την στήριξη όλων μας. Δεν υπήρξε καμία κίνηση αμφισβήτησης, υπονόμευσης», είπε ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Επιπλέον παραδέχθηκε ότι η ΝΔ «έκανε λάθη που την μετατόπισαν αξιακά σε ορισμένα βασικά ζητήματα». «Παραδείγματος χάριν ομόφυλα ζευγάρια, μετατοπίστηκε από την αρχή της οικογένειας την οποία στηρίζει διαχρονικά. Η ΝΔ ήταν πάντα η παράταξη που ήταν κατά των φόρων. Η κατάργηση του αφορολογήτου μας έφερε απέναντι στην μικρομεσαία επιχείρηση του λαϊκού καπιταλισμού ευνοώντας το μοντέλο του ολιγοπωλιακού καπιταλισμού, το οποίο πάντα εμείς το εχθρευόμασταν ως παράταξη», εκτίμησε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Ο κόσμος μας έστειλε μήνυμα ότι δεν επιλέγει κάποιον άλλον. Μας δίνει την ευκαιρία να διορθώσουμε κάποια ζητήματα. Να επιμείνουμε στον αξιακό κώδικα που μας έχει αναδείξει διαχρονικά ανθεκτική και μεγάλη δύναμη αλλά μας έστειλε το μήνυμα ότι δεν θα ανεχθεί άλλα στραβοπατήματα και αυτό νομίζω ότι πρέπει να εντοπιστεί και να διορθωθεί εγκαίρως», είπε ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Σχολίασε ότι η μείζονα αντιπολίτευση φάνηκε ότι «δεν μπόρεσε να διαμορφώσει πειστική εναλλακτική κυβερνητική ευρωπαϊκή πρόταση και αυτή τη στιγμή βουλιάζει μέσα σε μία διαχείριση προσώπων και συσχετισμών». Για όσους επέλεξαν κόμματα στα δεξιά της ΝΔ ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης τόνισε ότι «δεν πιστεύω ότι αυτοί που ψήφισαν δεξιότερα της ΝΔ είναι άκρα δεξιά. Είναι άνθρωποι που μέχρι πριν μερικούς μήνες μας ψήφιζαν με εμπιστοσύνη. Κάτι τους πείραξε. Κάτι τους στεναχώρησε και μετατοπίστηκαν προς τα εκεί. Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους ξαναμιλήσουμε».

«Υπάρχει ελάχιστος χρόνος για να γίνουν διορθωτικές κινήσεις και από τον πρωθυπουργό και από την κυβέρνηση. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να εμπιστευθεί το σύνολο των βουλευτών του και το σύνολο των στελεχών της ΝΔ χωρίς εξαίρεση. Είναι πολύ καλά τα ανοίγματα αλλά θα πρέπει να προστατευθεί η κιβωτός και είναι ο αξιακός κώδικας μίας μεγάλης παράταξης», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Τέλος αναφέρθηκε και στο εσωτερικό της ΝΔ και είπε ότι «δεν μπορούμε να λέμε ότι οι βουλευτές μας δεν είναι καλοί όπως λένε κάποιοι κύκλοι. Δεν διαφωνώ στα ανοίγματα. Υπάρχουν πλέριες δυνάμεις στο χώρο της ΝΔ που νιώθουν λίγο περιφρονημένες. Πρέπει να τις εμπιστευτούμε και να τις αξιοποιήσουμε».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ