Στυλιανίδης για Αττική Οδό: Ανεδαφικοί οι ισχυρισμοί της εταιρείας διαχείρισης – Η σύγκριση με τη Νέα Οδό

Στο χάος που επικράτησε στην Αττική Οδό και την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» αναφέρθηκε ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε «η συγγνώμη δεν πρέπει να είναι προσχηματική» και συμπλήρωσε ότι «καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε 3.500 πολίτες και περίπου 1.800 αυτοκίνητα. Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας πεζοπόρα τμήματα επιχειρούσαν. Η προσπάθεια συνεχίζεται και σήμερα. Έχουν ήδη μεταφερθεί και συνεχίζονται να μεταφέρονται όσοι διανυκτέρευσαν στην αεροδρόμιο και σε άλλα ασφαλή σημεία στο αεροδρόμιο».

Αττική Οδός - κακοκαιρία

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ακόμη ότι «από χθες το βράδυ μετακινούνται όλα τα οχήματα προκειμένου να απελευθερωθεί το οδόστρωμα. Αποφύγαμε με αυτές τις υπεράνθρωπες προσπάθειες να έχουμε κάποιον τραυματισμό. Ευχαριστούμε όλες τις δυνάμεις που συνεχίζουν να βρίσκονται δίπλα στους ανθρώπους  όπως το ΕΚΑΒ, ο Ερυθρός σταυρός και το Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, «το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά και είναι προσβάσιμο μέσω του προαστιακού είτε μέσω της Βάρης – Κορωπίου. Η σημερινή αργία παρατείνεται και για αύριο σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Κυκλάδες».

Ο Στυλιανίδης για τις ευθύνες σχετικά με τους εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό

Σχετικά με τις ευθύνες για τον εγκλωβισμό οδηγών στην Αττική Οδό, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι «δεν είναι η ώρα του καταλογισμού. Είμαστε στο πεδίο και διαχειριζόμαστε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση».

Ωστόσο ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «η σύγκριση της κατάστασης που επικράτησε στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας με τη Νέα Οδό και την Αττική Οδό από την άλλη, είναι τόσο προφανής η διαφορά που επιβεβαιώνει πόσο ανεδαφικοί είναι οι ισχυρισμοί της εταιρείας διαχείρισης της Αττικής Οδού. Προσδοκούμε ότι το κλείσιμο της ημέρας θα μας βρει χωρίς προβλήματα εγκλωβισμού».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ