Στυλιανίδης: Διαφορετικό το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τον φονικό σεισμό – ΒΙΝΤΕΟ

Το κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας είναι πλέον διαφορετικό μετά τον σεισμό υποστήριξε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σεισμός στην Τουρκία: Διαψεύδει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ότι τους απείλησαν με όπλα

«Τόσο η προσφορά των Ελλήνων διασωστών, όσο και η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, αλλά και συνολικά η εν γένει ελληνική παρουσία στις πληγείσες περιοχές, δημιούργησε ένα πολύ διαφορετικό κλίμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στα Άδανα, μας υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και γενικά όπου υπάρχει η σημαία της Ελλάδας, υπάρχουν και χειροκροτήματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εικόνα του Έλληνα διασώστη που μαζί με έναν Τούρκο διασώστη έβγαλαν μία γυναίκα από τα χαλάσματα, έχει διαπεράσει όλη την Τουρκία και θεωρείται ένα νέο σύμβολο», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, εκφράζοντας την ευχή, αυτό το λαϊκό αίσθημα υπέρ της Ελλάδας να κάνει και αυτούς που πρέπει στην Άγκυρα να αναθεωρήσουν πολλές από τις απόψεις τους στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Διπλωματικές πηγές: Σημαντικό να μείνει όρθια η Τουρκία – Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τους σεισμόπληκτους

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για μια ασύλληπτη τραγωδία, που επηρέασε άμεσα περίπου 22 εκατ. ανθρώπους που ζουν στις πληγείσες περιοχές και εκτίμησε ότι «μακάρι να διαψευστώ, αλλά ο τελικός αριθμός των θυμάτων θα είναι πολλαπλάσιος από τον μέχρι στιγμής απολογισμό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ