Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Άντονι Μπλίνκεν – Η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφθασε περίπου 10 λεπτά πριν από το προγραμματισμένο ραντεβού με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ‘Αντονι Μπλίνκεν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Αμερικανό αξιωματούχο προκειμένου να ξεκινήσει η μεταξύ τους συνάντηση με πλούσια ατζέντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει δείπνο.

Άντονι Μπλίνκεν Κυριάκος Μητσοτάκης

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο δείπνο δεν θα παραστεί για προληπτικούς λόγους ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος εμφάνισε πυρετό λόγω κρυολογήματος.

Όλα τα τεστ στα οποία έχει υποβληθεί ο κ. Δένδιας είναι αρνητικά και η συνάντησή του με τον κ. Μπλίνκεν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά, όπως και το υπόλοιπο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, στο πλαίσιο του 4ου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδος – ΗΠΑ.

Άντονι Μπλίνκεν Κυριάκος Μητσοτάκης

Το μήνυμα Μπλίνκεν: Kalispera Greece

«Καλησπέρα Ελλάδα» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Στην ίδια ανάρτησή του, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επισήμανε πως είναι η πρώτη του επίσκεψη, ως υπουργός Εξωτερικών, στη «γενέτειρα της δημοκρατίας».

Παράλληλα, ο Άντονι Μπλίνκεν διαμήνυσε ότι «μαζί, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα προωθούν τους κοινούς μας στόχους για ειρήνη και ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Δυτικά Βαλκάνια, την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας κι ακόμη πιο πέρα».

Άντονι Μπλίνκεν Κυριάκος Μητσοτάκης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ