Εποπτικό ΕΣΗΕΑ κατά Κούγια: «Προσβλητική η συμπεριφορά του» – «Mην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη» απαντά ο δικηγόρος

Μαίνεται ο «πόλεμος» μεταξύ της ΕΣΗΕΑ και του Αλέξη Κούγια.  Σήμερα, 20 Φεβρουαρίου 2023, συνεδρίασε το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, με σκοπό να εξετάσει τις καταγγελίες των μελών της Ενώσεως, διαπιστευμένων στο δικαστικό ρεπορτάζ, εναντίον του δικηγόρου.

Κούγιας: Απαντά στην ΕΣΗΕΑ – «Το κατάντημά της δεν έχει πάτο»

«Το ΕΟΔ, παρακολουθεί με αποτροπιασμό την προκλητική και κατ’ επανάληψη προσβλητική συμπεριφορά του δικηγόρου Αλ. Κούγια και με τη σημερινή απόφασή του, καταδικάζει τις απειλές, την απρόκλητη και φραστική επίθεση κατά των δημοσιογράφων.

Επισημαίνει ότι οι συνάδελφοι του δικαστικού ρεπορτάζ εξακολουθούν να τηρούν τον Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

ΕΣΗΕΑ: Αμετανόητος ο Αλέξης Κούγιας – Εξακολουθεί να επιτίθεται σε δημοσιογράφους

Τονίζει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να ερευνούν και να καλύπτουν δικαστικές υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος και είναι ανεπίτρεπτο οι συνήγοροι να εξαπολύουν απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, απειλές, αγωγές, αλλά και να φθάνουν στο σημείο να χειροδικήσουν σε βάρος συναδέλφων.

Το ΕΟΔ, καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, το οποίο ήδη έχει ασχοληθεί με το θέμα, να προχωρήσει σε παραστάσεις προς όλες τις αρμόδιες αρχές για την προστασία ακόμη και της σωματικής ακεραιότητας των δημοσιογράφων», αναφέρει το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

Το ΕΟΔ, επαναλαμβάνει, τέλος, την επισήμανση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ προς το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, ζητώντας «να επιληφθεί και να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου αυτού φαινομένου, το οποίο, δεν προσβάλλει μόνον τους επαγγελματίες δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν καθήκον να ενημερώνουν την κοινή γνώμη με βάση τις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας, αλλά δυσφημεί το δικηγορικό επάγγελμα και αποτελεί πλέον πρόκληση για το κύρος του Δικηγορικού Συλλόγου».

Κούγιας σε ΕΣΗΕΑ: Τον λόγο έχει η Δικαιoσύνη

«Πριν από λίγη ώρα, μόλις βγήκα από την αίθουσα που διεξάγεται η εμβληματική δίκη για την ανθρωποκτονία εις βάρος του αειμνήστου, Άλκη Καμπανού και για τις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος δύο φίλων του, οι συνεργάτες μου, μου έκαναν γνωστό, ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έκανε νέα ανακοίνωση εις βάρος μου.

Σε αυτούς τους ανθρώπους, που πιθανόν έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους, αφού ως συνδικαλιστές ελάχιστα εργάζονται και συνήθως, περισυλλογίζονται με βαθιά φιλοσοφική αντίληψη, ασχολούμενοι κυρίως με ανθρώπους σαν και εμένα, ο οποίος παρά το ότι έχω συμπληρώσει 50 χρόνια σκληρής, μάχιμης, καθημερινής δικηγορίας, εργάζομαι ακόμα και δεν έχω πάρει σύνταξη, θέλω να τους απαντήσω το εξής: Κυρίες και κύριοι, δυστυχώς για εσάς, όχι μονό εγώ, αλλά κυρίως, όλοι οι καθημερινά εργαζόμενοι σε όλα τα επαγγέλματα, κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τις διάφορες ανακοινώσεις σας.

Ό,τι και να γράψετε για εμένα, την απάντηση για την προσωπικότητά μου τη δίνουν καθημερινά οι Τακτικοί Δικαστές και οι Εισαγγελείς, τους οποίους βοηθώ για τη σωστή απονομή της Δικαιοσύνης και χιλιάδες Έλληνες πολίτες που με εμπιστεύτηκαν να υπερασπίσω το δίκαιό τους, αλλά και οι εκατοντάδες τίμιοι αντικειμενικοί και μαχόμενοι συνάδελφοί σας, οι οποίοι γνωρίζουν ότι όλα αυτά τα χρονιά δεν έκανα τίποτε άλλο από το να βοηθώ τα Δικαστήρια να εκδώσουν δίκαιες αποφάσεις, χωρίς να κρατηθώ από το δεκανίκι κανενός και ειδικά χωρίς να ζητήσω έστω και από έναν δημοσιογράφο να αναφέρει το όνομά μου, έστω και σε μία υπόθεση», αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας σε δήλωσή του, απαντώντας στην ΕΣΗΕΑ.

«Πιθανότατα, αυτό σας ενοχλεί και ειδικά ενοχλεί εσάς τους μυαλοπώληδες της δημοσιογραφίας, οι οποίοι έχετε συνηθίσει είτε μέσα από γραφεία τύπου πολιτικών, είτε μέσα από γραφεία τύπου επιχειρηματιών, να κατασκευάζετε αγιογραφίες έναντι πάντοτε αδράς αμοιβής.

Εγώ δεν είμαι σαν και εσάς, που περιμένετε κάθε βραδύ το αποτέλεσμα των εκλογών για να αρχίσετε τα τηλέφωνα και να εξασφαλίσετε μέσα από κομματικές ταυτότητες, έναντι αδρότατης αμοιβής, την ανάληψη των γραφείων τύπου τραπεζών, υπουργείων κλπ.

Επειδή δεν έχω άλλο χρόνο στη διάθεσή μου για να εκφράσω τις αρνητικές σκέψεις που έχω για όλους εσάς, σας δηλώνω ότι όχι μόνο για τη σημερινή σας ανακοίνωση, αλλά και για τις προηγούμενες, το λόγο έχει η Δικαιοσύνη.

Κοιτάξτε να μαζέψετε τα μέλη σας που καταστρέφουν καθημερινά αθώους ανθρώπους και να μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη, ασχολούμενοι καθημερινά μαζί μου», καταλήγει ο Αλέξης Κούγιας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ