Στο Μαξίμου ο Νίκος Χαρδαλιάς – Στην τελική ευθεία η υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής

Σε ανοιχτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, του οποίου η υποψηφιότητα φαίνεται να έχει «κλειδώσει» στην Περιφέρεια Αττικής στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, μετά την ενόχληση που υπήρξε για τον Γιώργο Πατούλη και το ζεϊμπέκικο που χόρεψε σε εκδήλωση στο Ζάππειο, εν μέσω πυρκαγιών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, επέστρεψε από τα στρατόπεδα τα οποία επισκέφθηκε για να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας και είχε συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Χαρδαλιάς είχε περάσει και χθες το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ έχει συνομιλήσει τηλεφωνικά για το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του και με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, καθώς ήταν επί πολλά χρόνια Δήμαρχος Βύρωνα, επιστρατεύεται για να δώσει τη μάχη στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της Αττικής και στο “γαλάζιο” στρατόπεδο καταγράφεται πολύ θετικό κλίμα για την υποψηφιότητά του. 

Οι ανακοινώσεις για το χρίσμα που θα δώσει η Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Αττικής αναμένονται την Τρίτη, ωστόσο κανείς δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις και νωρίτερα.

Νωρίτερα, τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής έβαλε με ανάρτησή του το μεσημέρι της Κυριακής ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου ανακοινώνοντας επίσημα ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο δήμο των νοτίων προαστίων στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

«Με όλη μου την αγάπη. Για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της. Για όσα ζήσαμε. Για όλα αυτά που πετύχαμε. Για αυτά που έρχονται. Λαμβάνω την τιμή να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού «Η Γλυφάδα μας. Τα καλύτερα είναι μπροστά», έγραψε σε ανάρτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής, μετά τον σάλο για το ζεϊμπέκικο του Γιώργο Πατούλη, υπήρξε επικοινωνία από συνεργάτες του Πρωθυπουργού με τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου για την Περιφέρεια Αττικής.

Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο παραμένει η ενόχληση για τη στάση του Γιώργου Πατούλη, παρά τη “συγγνώμη” και τις εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος, όμως όλα τα ενδεχόμενα παρέμεναν ανοιχτά μέχρι και χθες το βράδυ.   Από το περιβάλλον του κ. Πατούλη, δήλωναν δε ότι δεν πρέπει να «σβήσει» η δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ επικαλούνταν την συγγνώμη του περιφερειάρχη. 

Φαίνεται ωστόσο πως οι εξελίξεις έτρεξαν πολύ γρήγορα, με μπαράζ επαφών και ζυμώσεων που οδήγησαν στο να «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ