Στην Ουκρανία ο Νίκος Δένδιας – Επικεφαλής ανθρωπιστικής αποστολής

Στην Οδησσό αναμένεται να ταξιδέψει την Κυριακή ο Νίκος Δένδιας, ως επικεφαλής αποστολής από την Αθήνα που θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ουκρανίας.

Οι συνθήκες θα εξετάζονται από την Αθήνα έως την τελευταία στιγμή πριν από την αναχώρηση του Υπουργού Εξωτερικών από τη χώρα.

Ο Νίκος Δένδιας έχει επαναλάβει τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον της Αθήνας για την πολυπληθή ελληνική κοινότητα στη νοτιοανατολική Ουκρανία, σημειώνοντας ότι εκτός από τη Μαριούπολη είναι γνωστό ότι και στην Οδησσό ζουν πολλοί ομογενείς, ενώ πολλοί είναι και αυτοί που προέρχονται από τη Μαριούπολη και έχουν βρει εκεί καταφύγιο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί στην Οδησσό με Ουκρανούς αξιωματούχους και με μέλη της ομογένειες. Ο Νίκος Δένδιας συνομίλησε χθες με τον Ουκρανό ομόλογό του και τον επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού, σε συνέχεια των επαφών που πραγματοποιεί τον τελευταίο καιρό τόσο για την παροχή βοήθειας, όσο και για τη διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων από τη Μαριούπολη προς τη δυτική Ουκρανία.

Ειδικά για το τελευταίο είχαν συζητήσει στην τελευταία σύνοδο κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Εμμάνουελ Μακρόν, με τον Γάλλο πρόεδρο να θέτει το θέμα στον Πούτιν, χωρίς όμως να καταγραφεί χειροπιαστή πρόοδος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ