Στην Ντάουνινγκ Στριτ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Μπόρις Τζόνσον

Στην Ντάουνινγκ Στριτ βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αυτή την ώρα έχει συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο, αναμένεται να θέσει και το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Μπόρις Τζόνσον

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει μία συνολική επισκόπηση των διμερών σχέσεων στο τετ α τετ με τον Μπόρις Τζόνσον, με έμφαση στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, τις επενδύσεις, τον τουρισμό ενόψει του 2022, αλλά κυρίως την από κοινού εξεύρεση τρόπων περαιτέρω εμβάθυνσης των σχέσεων Ελλάδος- Μεγάλης Βρετανίας στους παραπάνω τομείς.

Κυριάκος Μητσοτάκης Λονδίνο

Σημαντικό ζήτημα θα αποτελέσει για τον Έλληνα πρωθυπουργό και η επαναφορά, από την πλευρά της χώρας μας, του αιτήματος στο ανώτατο επίπεδο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ώστε το μνημείο να αποκατασταθεί στην ολότητά του στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Κυριάκος Μητσοτάκης Λονδίνο

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα σημειώσει πως το εν λόγω ζήτημα αφορά στις δύο κυβερνήσεις και πρέπει να συζητηθεί με ειλικρίνεια. Θα τονίσει, δε, ότι η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να μπει σε έναν καλή τη πίστει διάλογο με την Ελλάδα για την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα.

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.