Στην Αθήνα θα χτυπά για δύο ημέρες η «καρδιά» του ΝΑΤΟ με τον Φλώρο οικοδεσπότη

Η «καρδιά» του ΝΑΤΟ θα χτυπά για 2 ημέρες στην Αθήνα, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν οι Αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων και των 30 χωρών – μελών της Συμμαχίας.

του Χρήστου Μαζανίτη

Η Στρατιωτική Επιτροπή, που συνιστά και την ύπατη Στρατιωτική Αρχή του ΝΑΤΟ, θα συγκληθεί από 17 μέχρι 19 Σεπτεμβρίου στην ελληνική πρωτεύουσα, με οικοδεσπότη του Συνεδρίου τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Το Συνέδριο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ παρέχει τη δυνατότητα στους Αρχηγούς Άμυνας της Συμμαχίας να συναντηθούν και να συζητήσουν θέματα στρατηγικής σημασίας.

Η ατζέντα περιλαμβάνει θέματα που έχουν σχέση με τις Επιχειρήσεις, Αποστολές και Δράσεις του ΝΑΤΟ, τη Διάταξη Αποτροπής και Άμυνας της Συμμαχίας, όπως και η υλοποίηση των 2 νέων θεσμικών της προσεγγίσεων με τίτλους «Αποτροπή και Άμυνα της Ευρω-Ατλαντικής Περιοχής» και «Προεξάρχον Κείμενο Διεξαγωγής Πολέμου ΝΑΤΟ».

ΝΑΤΟ

Η Στρατιωτική Επιτροπή θα συζητήσει επίσης την πρωτοβουλία «ΝΑΤΟ 2030», καθώς και τις απορρέουσες στρατιωτικές επιπτώσεις και ευκαιρίες της.

Ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ Ναύαρχος Rob Bauer προεδρεύει του Συνεδρίου της Στρατιωτικής Επιτροπής, και σε κάθε συνεδρίαση της θα υποστηρίζεται από τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή Ευρώπης, τον Αμερικανό Στρατηγό Tod Wolters (SACEUR) και τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή Μετασχηματισμού Στρατηγό André Lanata (SACT).

Η Στρατιωτική Επιτροπή συγκαλείται σε Επίπεδο Αρχηγών Άμυνας δύο φορές το χρόνο στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και μια φορά το χρόνο στο πλαίσιο Συνεδρίου, η διεξαγωγή του οποίου αναλαμβάνεται από ένα κράτος – μέλος της Συμμαχίας.

Πραγματοποιείται για να συζητήσει τις επιχειρήσεις, αποστολές και δράσεις του ΝΑΤΟ, προκειμένου να υποβάλλει στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο ομόφωνες στρατιωτικές εισηγήσεις επί του τρόπου με τον οποίο η Συμμαχία δύναται να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προκλήσεις παγκόσμιας ασφάλειας.

Σε καθημερινή βάση, το έργο της υλοποιείται από τους μόνιμους Στρατιωτικούς Αντιπροσώπους στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Όπως έγινε γνωστό κατά την έναρξη του Συνεδρίου θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Πρωθυπουργού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ